FILEM NASI LEMAK 2.0 (DOWNLOAD LINK SEPTEMBER) - Luqman Hakim FILEM NASI LEMAK 2.0 (DOWNLOAD LINK SEPTEMBER) | Luqman Hakim
BREAKING NEWS

Info Artis

Advertisement

Category 7

Jul 28, 2011

FILEM NASI LEMAK 2.0 (DOWNLOAD LINK SEPTEMBER)



Namewee atau nama sebenarnya Wee Meng Chee akan menayangkan filem sulung arahannya - Nasi Lemak 2.0 - pada 8 September di 60 pawagam di seluruh negara. 

Filem sepanjang 148 minit itu - arahan Wee sendiri dan 
membabitkan kos RM1 juta - mengandungi dialog dalam bahasa Melayu, bahasa Inggeris, Tamil, Mandarin dan lain-lain dialek Cina di Malaysia.

"Walaupun penggambaran filem itu kebanyakannya dalam Mandarin dan Kantonis, kita juga masukkan bahasa Melayu, Inggeris dan Tamil, yang mungkin menjadikannya filem paling banyak pelbagai bahasa," katanya.

Wee, 28, berkata beliau bernasib baik kerana mendapatkan penajaan syarikat-syarikat korporat untuk memulakan penggambaran filem tersebut, walaupun usahanya untuk mendapatkan pelbagai jenis pembiayaan kerajaan ditolak tahun lalu.


"Sebahagian daripada mereka membiayai saya sikit selepas 
saya siarkan video tentang kekurangan bajet saya tahun lalu," katanya merujuk kepada video 'Namewee mahu bertemu PM Malaysia'.

Filem Namewee antaranya, dibintangi Afdlin Shauki, Adibah Noor, Nur Fathia, vokalis Alleycats Datuk David Arumugam, penyanyi Karen Kong, Reshmonu, dan model Felixia Yeap, antara lain.

Penerbit eksekutif filem itu, Fred Chong, berkata 'Nasi Lemak 2.0' dipilih sebagai tajuknya kerana dicipta oleh rakyat pelbagai kaum di Malaysia.

"Nyonya mencipta sambal, orang India memperkenalkan kari dan orang Melayu pandai menggunakan ikan bilis, inilah caranya kita menghasilkan sepinggan nasi lemak," katanya.







PERHATIAN DI SEBABKAN FILEM INI DIBOIKOT OLEH ORANG RAMAI..SAMPAI SEKARANG SAYA MASIH MENCARI LINK UNTUK DOWNLOAD CERITA INI..
SEKIAN TERIMA KASIH...

6 comments :

  1. aku pantang betul dengan orang yang post tag macam ni sebab nak tari reader je..bodoh ar kau..aku doa kau fail bm

    ReplyDelete
  2. ha'aa kan..bodoh betol..duit yg ko dpt dr iklan semua haram sbb dpt trafic dr cara menipu..

    ReplyDelete
  3. I think this write-up was good. I was hoping to get a link to the movie, but I'm ok with reading you material.

    I don't think this is a dirty trick, come on, most Mag/newspaper/Add's are like this... posting a header that is what the readers want to read... You did not really say you have the "link" so your safe..

    Well, hope you do your best for SPM, and make better post in the future.

    and the rest of you readers, rather then hating on the guy, Try thinking of how he can improve... I'm sure you share some tips on how he can be better right =)

    ReplyDelete
  4. macam sial die ni :# nak tarik reader gune taktik kotor , kimak tol , kalo xde link takyah la nak buat tag bodo

    ReplyDelete
  5. Kepada semua yg memberi komen,
    tolong lah accept the reality of the movie. memang kita ni tak la perfect tapi kalau boleh, bersatu la. aku ni pun melayu tapi tak layak masuk uni, loan kerajaan and apa apa tapi aku usaha jugak. so kepada yang memberi komen "sial" la tu la ni la, tengok diri tu kat cermin, lepas tu tanya diri sendiri, you siapa hari ni? adakah u ada company sendiri atau kerja bawah orang bangsa lain? pernak ingatkan kalau bangsa lain tak baru orang melayu kerja, apa jadi? pikir la sebelum buka mulut tapi tak ada action no point jugak kan. THINK AGAIN!

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013 Luqman Hakim
Share on Luqman Hakim. Powered byGoogle