Logo & Tema Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia

Logo & Tema Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua. Terima kasih kerana sudi mencari informasi tentang Hari Kebangsaan Malaysia 2015. Rakyat Malaysia bakal menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia pada 31 Ogos 2015 serta Logo dan Tema Hari Kemerdekaan Malaysia 2015 telah diumumkan.




Tema Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia adalah " Sehati Sejiwa"  tema ini dipilih kerana ia mencerminkan roh kesepaduan, kesefahaman, kekitaan dan kemanusiaan seluruh rakyat Malaysia dan bermula pada tahun ini juga perkataan Ulang Tahun tidak akan digunakan seperti tahun-tahun yang lepas dan telah digantikan dengan perkaan "Tahun" pada tahun 2015 ianya untuk menyeragamkan antara Sarawak, Sabah dan Semenanjung kerana penggabungan Malaysia yang sebenarnya pada 16 September, dan 31 Ogos hanya melibatkan Semenanjung sahaja.

Tema Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia


  • Sehati Sejiwa- Melambangkan perpaduan antara Sabah, Sarawak dan Semenangjung. Sehati sejiwa turut membawa maksud bersama membantu antara satu sama lain jika sesebuah negeri mengalami malapetaka.


Logo Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia


  • Logo tema hari kemerdekaan 2015


e-Rayuan UPU Ke IPTA Sesi 2015 dan 2016 Online

e-Rayuan UPU Ke IPTA Sesi 2015 dan 2016 Online |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya untuk mencari informasi berkaitan dengan mereka yang gagal mendapat permohonan untuk memasuki ke IPTA 2015/2016. Di sini saya akan serta cara untuk membuat  e-rayuan permohonan UPU ke IPTA Sese 2015/2016 online.



Seperti yang diketahui ramai, bahawa keputusan UPU sudahpin diumumkan pada 6 Mei 2015. Bagi calon yang gagal menempatkan  diri ditawaran tersebut . Talian e-rayuan telah dibuka mulai 15 Mei sehingga 25 Mei 2015 bagi mereka yang lepasan SPM. Manakala bagi lepasan STPM/ Setaraf, talian semakan UPU sudah dibuka mulai 11 Ogos 2015 hingga 2 September 2015. Talian rayuan UPU bagi lepasan STPM akan dibuka pada 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015. Manakala keputusan rayuan UPU bagi lepasan STPM/ Setaraf boleh disemak mulai 6 hingga 12 September 2015.


Keputusan rayuan UPU 2015/ 2016 lepasan SPM mulai 12 Jun 2015. Manakala bagi lepasan STPM/ Setaraf akan diumumkan keluar mulai 6 hingga 12 September 2015.
e-Rayuan UPU Ke IPTA Sesi 2015/ 2016 Online
Tempoh Rayuan UPU Sesi 2015/ 2016 (Lepasan SPM)

15 Mei 2015 sehingga 25 Mei 2015

Tempoh Rayuan UPU Sesi 2015/ 2016 (Lepasan STPM)

21 Ogos 2015 sehingga 31 Ogos 2015

Keputusan Rayuan UPU 2015/ 2016 Lepasan STPM

6 hingga 12 September 2015

Pendaftaran Pelajar rayuan bagi kemasukan STPM/Setaraf

17 September 2015



Semak Keputusan UPU 2015 Bagi Lepasan STPM

Check Semak Keputusan UPU 2015 Bagi Lepasan STPM |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua kerana sudi datang ke blog saya. Di sini saya akan kongiskan informasi tentang cara membuat semakan keputusan upu 2015 bagi lepasan STPM.


Semak Keputusan UPU 2015 Bagi Lepasan STPM
Semak Keputusan UPU 2015 Bagi Lepasan STPM
Menerusi makluman rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia, semakan keputusan kemasukan ke IPTA bagi sesi akademik 2015/2016 bagi calon lepasan STPM dan Setaraf boleh check  mulai 11 Ogos 2015 jam 12.00 PM sehingga 2 September 2015 jam 4 PM.


Semakan Keputusan UPU 2015/ 2016 Lepasan STPM


Tempoh Semakan

11 Ogos 2015 hingga 2 September 2015


Semak Keputusan UPU 2015 |Hakim Mahmud | UPU | Google

Senarai Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus Ogos 2015

Senarai Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus Ogos 2015 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua kerana sudi datang ke blog saya semata-mata untuk mencari informasi tentang  jadual kuliah Ustaz Azhar Idrus (UIA) untuk bulan Ogos 2015 kalau nak yang september kene tunggu bulan depan la.

Tanpa membuang masa anda  Berikut adalah jadual kuliah Ustaz Azhar Idrus (UAI) untuk bulan Ogos 2015. Semua maklumat berguna buat rujukan pembaca Muslim, terutamanya kepada para peminat ceramah dan soal jawab agama Ustaz Azhar Idrus.


Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus (UAI) Ogos 2015 [Teks]

  • 1/8 Sabtu Masjid Banggol Peradung, Manir Kuala Terengganu
  • 2/8 Ahad Surau Flat Gelung Bilal Pasir Panjang, Kuala Terengganu
  • 3/8 Isnin Masjid Kg Kijing, Marang
  • 4/8 Selasa Surau Ladang, Kuala Terengganu
  • 5/8 Rabu Masjid Pengadang Baru, Kuala Terengganu
  • 6/8 Khamis Surau Soliheen Taman Desa Solehah Kg. Mak Cili Kemaman
  • 7/8 Jumaat Surau Casa Limbung, Cukai Kemaman (9 pagi)
  • 8/8 Sabtu Surau Pok Tuyu, Kuala Terengganu
  • 9/8 Ahad Masjid Kg Butut Kuala Berang, Hulu Terengganu
  • 10/8 Isnin (tiada kuliyah)
  • 11/8 Selasa Masjid Lama Kg Sura Dungun
  • 12/8 Rabu Surau Flat Bukit Kecil, Kuala Terengganu
  • 13/8 Khamis Masjid Batu 6, Kuala Terengganu
  • 14/8 Jumaat Sekolah Islam Raudatul Jannah, Kg Air Puteh, Junjong, Kulim Kedah
  • *15/8 Sabtu Masjid Jamek, Kuala Ketil Kedah
  • 16/8 Ahad (tiada kuliyah)
  • **17/8 Isnin Masjid Pondok Pinang Merah, Paka Terengganu
  • 18/8 Selasa Surau Belakang Stadium Negeri, Kuala Terengganu
  • 19/8 Rabu (tiada kuliyah)
  • 20/8 Khamis (tiada kuliyah)
  • 21/8 Jumaat Maahad MABIQ Pantai Sepat, Jln Pantai, Kg Sepat, Penor Kuantan Pahang
  • 22/8 Sabtu Masjid Simpang 4 Cendering, Kuala Terengganu
  • 23/8 Ahad Masjid Pulau Ketam, Kuala Terengganu
  • 24/8 Isnin Masjid Darul Iman Kg Lahar, Besut Terengganu
  • 25/8 Selasa Masjid Batu Buruk, Kuala Terengganu
  • 26/8 Rabu Masjid Titian Baru Kedai Buluh, Kuala Terengganu
  • 27/8 Khamis Masjid Tengku Muhammad Faiz Petra, Gua Musang Kelantan
  • 28/8 Jumaat (tiada kuliyah)
  • 29/8 Sabtu Masjid Al-Islamiah Kg Lindungan, Jln PJS 6/4, Petaling Jaya Selangor
  • 30/8 Ahad Masjid Jamek Sultan Hisamudin, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang Selangor
  • 31/8 Isnin (tiada kuliyah)
*15/8 Sabtu Soal jawab agama di Madrasah Nurul Ihsan, Simpang 3, Hulu Bakai Kulim Kedah (jam 9 pagi)
**17/8 Isnin Soal jawab agama Muslimat DUN Rantau Abang di Surau Saidina Abu Bakar As-Siddiq, Jalan Gong Pasir, Dungun (jam 4.45 ptg)
Sila rujuk Facebook page UAI untuk sebarang perubahan lokasi, tarikh atau masa kuliah. Semoga maklumat ini berguna buat para pembaca semua.
Senarai Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus Ogos 2015 | Hakim Mahmud | Google

Check Senarai Nama CTOS Secara Online Dan SMS

Check Semakan Senarai Nama CTOS Secara Online Dan SMS |Assalamualaikum dan salam sejahtera  terima kasih kerana anda semua datang ke blog saya. Pada kali ini saya akan berkongsi cara untuk membuat semakan nama CTOS secara Online dan melalui SMS.

CTOS (Credit Tip Off Service) adalah sistem pangkalan data setiap individu yang telah tersenarai dalam sistem tersebut bakal mengalami kesukaran dalam mendapatkan pinjaman daripada pihak Bank di Malaysia. Seperti sedia maklum, bahawa setiap individu yang ingin mendapatkan kelulusan loan dari pihak Bank, nama anda perlulah bersih dari sistem CTOS. Berikut adalah cara semakan CTOS secara online dan SMS.



Check Senarai Nama CTOS Secara Online Dan SMS

Individu perlu mendaftar menerusi sistem CTOS terlebih dahulu untuk mendapatkan CTOS ID.
Sila layari https://ctosid.ctos.com.my/ctosid/registration/individual/online/purpose

Semakan Senarai Nama CTOS Secara SMS

SMS: Type SELFCHECK (space) Your IC Number (Space) and send to 36396

Nota: Semakan CTOS guna SMS hanya bagi individu yang telah berdaftar dengan CTOS sahaja.
Kelebihan mendaftarkan CTOS User ID anda:


  • Anda akan dimaklumkan apabila CTOS memproses maklumat baru mengenai anda.
  • Anda berhak menentukan sesiapa yang boleh menerima laporan CTOS anda.
  • Anda boleh mendapatkan laporan semakdiri CTOS anda dengan mudahnya melalui internet di rumah/pejabat pada bila-bila masa.
  • Anda boleh menghubungi CTOS berkaitan laporan CTOS atau CID anda dengan mudahnya.
  • Proses urusniaga anda dengan parti yang berkaitan boleh dicepatkan

Dia Isteri Luar Biasa Episode 8 dan 9

Dia Isteri Luar Biasa Episode 8 dan 9 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya di sini saya ingin berkongsi dengan anda drama bersiri Di isteri Luar Biasa di mana sudah sampai episode 8 dan 9 untuk minggu ini.


TARIKH : 18 Mei 2015
SIARAN : Slot Akasia TV3
HARI :Isnin -Khamis
MASA:7pm
JUMLAH EPISOD: 28 episode
PENULIS NOVEL: karya Umie Nadzimah
OST LAGU TEMA: Akim And TheMagistrate - Potret
PELAKON : Shukri Yahaya, Fathia Latiff, Keith Foo, Elizad Sharifuddin, Nonny Nadirah, Uqasha Senrose, Ardell Aryana, Ziela Jalil, Syatilla Melvin, Raja Farah, Afiq Muiz, Leez Rosli, Alexx Yanz, Lia Asmizza, Azza Elite , Supyan kepoh, Liza Abdullah, Nurul Aini, Shah Rezza


Download Dia Isteri Luar Biasa Episod 8 dan 9 .

Video Hairul Azreen Melamar Haniz Zalikha Gegar Vaganza 2014

Video Hairul Azreen Melamar Hanis Zalikha Gegar Vaganza 2014 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya. Di sini saya ingin bertanya dengan korang siapa yang tonton konsert gegar vaganza semalam? korang lihat tak part yang Haizrul Azreen melamar Hanis Zalikha semasa berada di atas pentas tu? Mungkin ramai jejaka hati mereka hancur berkecai semasa Hanis Zalikha telah menerima lamaran tersebut termasuk la saya.

Video Hairul Azreen Melamar Haniz Zalikha


Sekarang ini tengah trending di social media seperti twitter , facebook dan blog kerana rakyat Malaysia ni bab artis mesti laju je nak cari sumber tapi bila bab agama islam nanti la , betul tak? maaf la sebab apa aku dah buat korang buang masa di sini kerana membaca entri yang ntah pape aku tulis ni sebab aku tanak kongsikan video Haizrul Azreen melamar Hanis Zalikha semasa konsert gegar vaganza 2014.

Video Hairul Azreen Melamar Haniz Zalikha Gegar Vaganza 2014