Sep 13, 2011

Pensel Termahal Di Dunia



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Gambar di atas itulah pensel termahal di dunia buat masa ini...
Mesti korang dah biasa lihat pensel kan?? tapi pensel ini berlainan ini kerana...hehe korang baca la kat bawah sana malas nak terangkan di atas ni....selamat membaca tentang pensel termahal di dunia..


Graf von Faber-Castell mempamerkan Pensil Termahal di dunia. Pensil Termahal di dunia dengan tutup Pensil terbuat dari Emas Putih dan tiga buah berlian berukuran 0.06 karat.Pensil edisi terhad ini hanya ada 99 buah di dunia.

"Pensil yang diberi nama `Perfect Pencil`ini dibuat dari Emas Putih bercampur Palladium,salah satu Besi Platinum " kata Director Faber-Castell untuk Asia Pasifik, Count Andreas von Faber-Castell.Count Andreas mengatakan, tutup pensil terbuat dari Emas Putih solid dan tiga buah berlian dengan kualiti terbaik tanda simbol Zaman Milenium ketiga.

"Berlian ini berukuran 0,05 sampai 0,06 karat dengan tingkat kejernihan luar biasa sehingga menjadikan Pensil ini Paling Eksklusif dan dijual dalam edisi terhad yang dibuat sebanyak 99 buah di seluruh dunia pada tahun 2001, namun sebahagian besar sudah habis terjual," kata Count Andreas.

sumber:Borakkosong



1 Add Comment so far


EmoticonEmoticon