Nov 30, 2012

Sinopsis Mamak Cupcake | Sam | Siti Saleha

Sinopsis Mamak Cupcake |Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya kongsikan sinopsis filem mamak cupcake.

Filem Mamak Cupcake adalah sebuah filem mengisahkan anak jati Pulau Pinang yang berketurunan Mamak yang dilakonkan oleh  MJ (Shaheizy Sam) yang berdepan dengan konflik di mana minat dan matlamat hidupnya berbeza.

Mamak Cupcake

Di mana MJ atau Shaheizy Sam lebih cenderung kepada pembuatan kek cawan, tapi malangnya minatnya itu telah dihalang kerana bapanya telah mewariskan  perniagaan tradisi keluarganya kepada MJ, dia hampir putusa asa sampai la satu peringkat di mana di berjumpe dengan seorang gadis iaitu Juliana (Siti Saleha) yang  mengembalikan semangatnya itu semula.

Hurm bila difikirkan kembali mengenai masyarakat mamak, mereka pasti teringatkan nasi kandar yang enak itu. Walaubagaimanapun , bolehkah kita bayangkan apabila perniagaan makanan itu tidak diteruskan sebaliknya menjual makanan yang lebih moden seperti kek cawan.

Kalau ada semua ingin tahu, itulah persoalan yang cuba disampaikan di dalam Filem Mamak Cupcake yang telah diketengahkan oleh terbitan  Grand Brilliance Sdn Bhd (GBSB), Mamak Cupcake.

Di mana Filem MAMAK CUPCAKE telah pertaruhkan para pelakon yang berbakat seperti pelakon popular seperti Shaheizy Sam, Siti Saleha, Maria Farida, Azad Jazmin, Natasha Hudson, Acappan, Kathy Fauziah dan Adibah Noor.
EmoticonEmoticon