Dec 3, 2012

Download Sepah The Movie Full Movie

Assalamualaikum dan salam sejahtera, di sini saya ingin berkongsi informasi berkaitan dengan download sepah the movie full movie .

Seperti yang anda lihat pada tajuk Sepah The Movie adalah arahan dari MP Roslan Md Sharif dan filem sepah the movie bergenre komedi cinta.Tayangan sepah the movie akan ditayangkan pada 29 november 2012 dan antara pelakon-pelakonnya adalah Jepp Sepah-tu, Shuib Sepah-tu, Mamat Sepah, Anzalna dan Jehan Miskin.

Di bawah ini saya kongsikan sinopsis Filem Sepah The Movie Download .

SINOPSIS SEPAH THE MOVIE

Mengisahkan ragam tiga lelaki bujang yang bekerja di sebuah kilang elektronik. Jep, Shuib dan Mamat berkawan rapat sejak dari kecil dan mempunyai hobi yang sama iaitu obses dengan motor cross. Mereka dikenali sebagai Sepah yang merupakan juara motor cross di sekitar Johor Bahru. Ayu Sofea, seorang gadis cantik yang bertugas sebagai trainer di kilang mereka bekerja. Pelbagai strategi, sketsa dan babak-babak yang diataur oleh bujang Sepah untuk memikat Ayu Sofea. Kegagalan Sepah untuk memenangi hati Ayu Sofea berpunca dengan kemunculan seorang pengurus baru dikilang tersebut iaitu, Based yang juga merupakan seorang pelumba motor cross dan mempunya pasukannya sendiri. 

Situasi ini disedari oleh Sepah dan telah melahirkan sifat cemburu dan sakit hati yang akhirnya telah mencabar pasukan Based didalam suatu perlumbaan yang diadakan di ladang kelapa sawit. Jep mengalami kemalangan didalam perlumbaan tersebut dan mereka telah mendapat sindiran dari Based. Ayu Sofea menyedari Jep menyintainya. Tetapi Based lebih bijak mengatur strategi untuk memikat Ayu Sofea. 

Based telah mencabar Sepah berlumba sekali lagi di ladang kelapa sawit yang akhirnya telah mengundang kekalahan kepada Based. Tiga bujang Sepah mengambil peluang untuk kembali memikat hati Ayu Sofea terutama Jep. Mampukah Jep memenangi hati Ayu Sofea? Bagaimana Jep berhadapan dengan Shuib dan Mamat dalam mendapatkan Ayu Sofea? Apa yang terjadi kepada Based? Semuanya akan terjawab di dalam SEPAH THE MOVIE
.


2 Add Comment


EmoticonEmoticon