Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Padah Sayangkan Cucu!!Padan Muka


Seorang nenek di Kluang, belikan moto baru kepada cucunya yang baru sekolah menengah tingkatan satu. Sayang punya pasal, duit RM 5000 lebih dikeluarkan sebagai tanda sayang pada cucu. Semalam, cucu kesayangannya itu terlibat dalam kemalangan sewaktu berlumba moto dengan kawan-kawan dia di satu jalan kampung. 

Menurut ceritanya, dia berlumba dengan 3 biji moto bersama kawan-kawan sebayanya. Sampai di satu selekoh, dia terbabas dan terlanggar belakang lori trailer yang berhenti. Dia terpelesuk ke bawah lori tu. Ini menyebabkan dia cedera parah, kaki kanan dan tangan kanannya patah, sekarang masih terlantar di hospital Kluang.

Kepada ibubapa, atok dan cucu sekalian..... Kalau sayangkan anak dan cucu, janganlah belikan moto. Budak umur macam ni dia bukan boleh fikir panjang, lesen memandu pun belum ada. Kalau dah kemalangan macam ni, siapa yang perlu dipersalahkan ? Kalau saya, saya salahkan nenek dia.
Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Padah Sayangkan Cucu!!Padan Muka"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia