Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2016, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Cara membuat banner yang kreatif dan cantik menggunakan photoscape

ok....sekarang ni saya ingin tunjuk cara -cara membuat banner yang kreatif dan cantik dengan menggunakan
photoscape..!
caranya amat mudah hanya..>>


pen browser photoscape > editor dan perhatikan apa yang azza buat nie .





1st : korang pilih korang nak letak picta mana, ikut kreativiti memasing, hasilnya, nanti kita ssma tgk oke, kalau azza, guna gambar azza sndrik dan satu lagi, korang kena tahu, korang nak set ukuran banner tu berapa, cam azza, 125 X 125 so itulah juga yang azza buat.





2sd : bila dah kotak banner korang tu cun, korang pun dah boleh save banner tu, buat banyak banyak oke, multiple gitu, kalau boleh buat salinan dalam 6 atau tujuh untuk kesesuaian ayat nanti, kalau salah buat, tak ke dah ada penganti kan ? ekeke, think kreatif dear :)





okes, then bila dah okay, korang jangan risau, krang save siap siap then masuk balik ke tab editor dan tgk anak panah tu, dia pergi ke bahagian aniGIF kan ? so , apa lagi ? jangan risau, korang pun pergi sana .




4th : bila dah bersiap sedia, korang drag aka tarik banner tadi ke ruang atas tu, automatik korang boleh tgk dia bergerak laju dan di number dua, korang boleh setting aap yang korang nak, jalan mendatar, menegak, perlahan, laju semua boleh, asalkan kreatif suah .

Photobucket

cth yang azza punya jep :)
ps:mesti korang semua tertanya-tanyakan naper aq selalu copy paste tutorial dari blog dia?
he sebab saya buat dia marah so nk kasi dia tak marah la ni..hehe
Share this article :
+
8 Komentar untuk "Cara membuat banner yang kreatif dan cantik menggunakan photoscape"

 
Copyright © 2015 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia