Aug 22, 2012

SINOPSIS RUNTUN QALBU | DOWNLOAD EPISOD 1 | 2 | 3 | 4 | 5

SINOPSIS RUNTUN QALBU | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya pada hari ini, saya rasa masih belum terlambat untuk saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN kepada pelawat blog saya semua ok, harap korang semua sudi memaafkan kesalahan saya ini.
Di sini saya ingin kongsikan dengan anda sebuah lagi drama bersiri yang bakal disiarkan di tv 3 slot Zehra, drama ini bakal menggantikan drama bersiri  kau yang terindah, drama yang saya maksudkan ialah drama bersiri Runtun Qalbu yang mula di tayangkan pada minggu hadapan kalau tak silap saya la.. hehe... 

Di bawah ini saya ada kongsikan sinopsis serba ringkas mengenai drama bersiri runtun qalbu .

Sinopsis drama Runtun Qalbu

Mengisahkan tentang Qalbu (kamal) yang melalui satu penghijrahan dalam hidupnya dari hitam kepada seorang hamba yang taat. Namun, sejauh mana dia berubah dan lari dari kehidupan lamanya, semakin itu juga dia dekat dengan hakikat dan sejarah yang pernah dilaluinya sebelum itu.

Namun pada itu, Qalbu sentiasa menjadi perhatian jirannya, Idayu (Fasha) yang menyimpan perasaan terhadapnya. Tanpa memikirkan soal kerja Qalbu seorang penjaga bilik mayat dan personalitinya yang pelik, diam dan tidak mudah memandang mata orang, Idayu yang juga anak kepada pemandu teksi itu tetap menyukainya.

Qalbu tidak punya hobi lain selain berada di sebuah masjid yang akhirnya menemukannya dengan seorang gadis yang kerjanya mengajar kanak-kanak mengaji, Ustazah Fatihah (Fida).

Itulah minat Qalbu, namun tidak pernah mereka berbicara hinggalah takdir menemukan Qalbu kepada Kelabu lakonan pelakon muda, Shah Iskandar yang terbabit dalam kemalangan dan akhirnya dijaganya seperti keluarga sendiri.

Kronologi perkenalan Qalbu dan Ustazah Fatihah bermula di situ di mana Kelabu yang sering menjadi orang perantara. Sayangnya, Fatihah bukannya menaruh cinta kepada Qalbu, tapi Kelabu dan membuatkan keadaan itu sangat janggal.

Pelakon utamanya terdiri dari Kamal Adli sebagai Qalbu, Fasha Sandha sebagai Idayu, Shah Iskandar sebagai Kelabu, Fida Ibrahim sebagai Ustazah Fatihah, Shukri Yahya sebagai Bon, Reen Rahim sebagai Amy, Kaza sebagai Zaidi, Razak Ahmad sebagai Imam Musa, Rosnah Johari sebagai Rahimah, dan Juhara Ayob sebagai Hajah Zubaidah

Runtun Qalbu akan mula menemui penonton pada 21 September depan dalam slot Zehra, setiap Jumaat jam 9 malam di TV3. DOWNLOAD RUNTUN QALBU

EPISODE 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13


EmoticonEmoticon