Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Team Pahang Juara Piala Malaysia 1 November 2014

Team Pahang Juara Piala Malaysia 1 November 2014 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua. Di sini saya ingin kongsikan  rasa gembira dimana pasukan bola sepak pahang iaitu dari Pantai Timur telah berjaya menjadi juara buat kali kedua selepas pada tahun lepas Pasukan Pahang telah menewaskan Pasukan Kelantan di Final Piala Malaysia 2013. Walaupun saya berasal dari Kelantan oleh kerana Kelantan tidak berjaya untuk layak ke pusingan separuh akhir yang telah ditumpaskan oleh Pasukan Kedah.

Team Pahang Juara Piala Malaysia 1 November 2014


Team Bola Sepak PAHANG berjaya mempertahankan kejuaraan yang dijulang pada tahun lepas dan berjaya menjulang Oppo Piala Malaysia apabila bergelar juara selepas menewaskan Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam perlawanan akhir di Stadium Bukit Jalil, malam tadi.

Kemenangan Team Pahang diraih menerusi sepakan penalti dengan jaringan 5-3 selepas terikat 2-2 dalam pelawanan yang mengheret sehingga masa tambahan.


Sepakan penalti

JDT: 1, 1, 1, 0, X

Pahang: 1, 1, 1, 1, 1
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Team Pahang Juara Piala Malaysia 1 November 2014"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia