Dec 10, 2014

Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia

Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya ini semata-mata untuk membaca dan mengetahui informasi berkaitan dengan seorang Pilot Wanita yang sedang hangat diperkatakan di dada-dada akhir pada hari ini. Pilot wanita tersebut bernama Noor Hafizah Mohd Idrus adalah seorang Pilot Wanita pertama di Malaysia yang berkerja di syarikat penerbangan AirAsia. Jom baca informasi lengkap tentang Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia.

Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia


Profile diri kapten Noor Hafizah Mohd Idrus pilot atau juruterbang pertama wanita pesawat AirAsia. Nama Noor Hafizah Idrus kini sedang trending dilaman sosial berikutan membawa imej berhijab serta penampilan yang begitu comel dan cantik. Selain itu, siapa sangka bahawa seorang wanita yang bersusuk tubuh kecil-kecil cili padi ini juga mampu menjadi seorang pilot dan mengemudi sebuah pesawat komersial Airbus. Berikut adalah biodata atau maklumat peribadi mengenai Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Airasia.

Biodata Kapten Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot AirAsia Wanita

Nama Penuh: Noor Hafizah Mohd Idrus
Nama Samaran: Fizzy Idrus
Umur: 30 Tahun (2014)
Tarikh Lahir: 21 September 1984
Asal: Taiping Perak
Alamat Terkini: Cheras Kuala Lumpur
Pendidikan: Sek Keb Taiping,  Sek Keb Tun Razak, Kolej Tunku Kursiah, Kolej Matrikulasi Melaka, Universiti Kebangsaan Malaysia UKM, Akademi Penerbangan Malaysia Batu Berendam Melaka.
Bidang: Ijazah Multimedia (UKM)
Bermula Kareer Juruterbang: Berhenti belajar di UKM dan sertai Akademi Juruterbang Airasia sejak 2006.
Jawatan Terkini: Senior First Officer (Kapten) AirAsia X
Nama Adik: Bella Idrus

Gambar Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita Airasia


Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia

Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia


Terima kasih kerana sudi datang dan membaca informasi tentang Biodata Diri Noor Hafizah Mohd Idrus Pilot Wanita AirAsia di blog Hakim Mahmud @ Google


EmoticonEmoticon