Jun 27, 2012

BICARA HATI EPISODE 26

BICARA HATI EPISOD / EPISODE 26 (AKHIR) ? Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya bersyukur kerana masih ada orang yang sudi datang ke blog saya yang serba kekurangan ini, baiklah demi membalas jasa korang kepada saya, saya ingin berkongsi dengan anda semua sebuah lagi episode dari drama bersiri bicara hati, pada malam ini bicara hati sudah sampai ke episod akhir.Sebelum itu saya ingin, berkongsi dengan anda semua, sinopsis drama bicara hati.

SINOPSIS BICARA HATI (NOVEL)

DALAM satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai. Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.


Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.


Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut penjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuah kisah yang dapat mengungkap segala rahsia.Bicara Hati Episod 26 (TAMAT) =


EmoticonEmoticon