Nov 4, 2012

Budak Pailang Full Movie

Download Budak Pailang Full Movie |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, terima kasih kerana berkunjung ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda semua sinopsis filem budak pailang di mana budak pailang telahpun di tayangkan di pawagam pada 1 november 2012 yang lepas.Pengarah yang mengarah filem budak pailang adalah Hashim Rejab , manakala penerbitnya  Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.

Filem Budak Pailang bergenre Aksi dan antara pelakon yang membarisi budak pailang adalah  Aeril Zafrel, Niezam Zaidi dan Wawa Zainal.SINOPSIS BUDAK PAILANG

Budak Pailang, sebuah filem remaja aksi yang memaparkan realiti kehidupan budak budak Pailang. Perkataan PAILANG di sini membawa kepada cerita BADRUL (Aeril Zafrel) yang merupakan seorang samseng, jahat, dan suka membuli. 

Mangsa yang paling mereka suka kenakan adalah RODI (Nizam) yang nerdy dan lemah. Namun, Rodi yang sudah tidak tahan dibuli telah mengupah geng Budak Nakal untuk memukul Badrul dan kawan kawannya. Geng Budak Nakal terserempak dengan Badrul yang sedang mengorat SHE (Wawa Zainal) dan mula membelasah Badrul. Badrul cedera teruk kerana cuba melindungi She. 

Bermula daripada kejadian tersebut, She dan Badrul mula menjalinkan hubungan cinta. Dirumah, Badrul lebih bersikap mendiamkan diri dan membiarkan apa sahaja yang dibebelkan oleh maknya, ESAH tanpa sebarang reaksi. Dek kerana sudah tidak tahan hidup dalam kemiskinan, Badrul mula melibatkan diri dalam dunia dadah dan menjadi anak buah kepada ALEX (Zul Handy Black), seorang pengedar dadah yang terkenal. 

Kehidupan Badrul berubah menjadi senang lenang dan kaya. Sehinggalah Badrul kematian seseorang yang sangat disayanginya. Badrul mula sedar diri dan mahu berubah namun banyak halangan yang menghalangnya. 

Siapakah yang terkorban? Dapatkah Badrul berubah meninggalkan hidupnya yang pailang dahulu?

Link download budak pailan akan saya masukkan , harap bersabar.


EmoticonEmoticon