Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Bagaimana Cara Buat Blog | How To Create A Blog Hosting

Bagaimana Cara Buat Blog | How To Create A Blog Hosting |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi hadir ke blog saya ini. Di sini saya akan berkoongsi pengalaman saya bagaimana cara buat blog atau dalam bahasa inggeris How To Create Blog Hosting .Mungkin masih ramai mereka di luar sana masih tertanya-tanya bagaimana cara saya buat blog ? atau dalam bentuk percakapan. Ehh !! macam mana cara buat blog ek? betul tak saya cakap ni? . Baiklah sebenarnya kita nak bina blog ni amat la senang cuma kena rajin mencuba buat sendiri tak perlu mengharapkan orang lain untuk menolong kita.

Mungkin mereka yang membaca cakap saya ni poyo atau kerek tapi saya tak kesah sebab bagi saya cara buat blog memang la terlalu mudah sebab korang hanya perlu lakukan just buat akaun google .. sign up google . Selepas selesai membuat akaun google ,  korang kene sign up blog pula baru la boleh buat blog. Baiklah saya akan menulis tutorial cara buat blog dengan cepat pantas serta menjadi hehe.

LANGKAH-LANGKAH  BUAT BLOGSPOT | HOW TO MAKE A BLOG TEMPLATES

1 . PERGI GOOGLE.COM SELEPAS ITU SIGN UP DULU KORANG ISI LA APA YANG PERLU.

2 . SELEPAS ITU PERGI BLOGGER.COM SIGN UP (CARI GET STARTER ) DI SANA PULA. DI SINI LA LANGKAH ATAU STEP PERTAMA UNTUK KITA MENJADI SEORANG BLOGGER. SO CEPAT LA BUAT BLOG SEBAB AMAT SENANG CARA BUAT BLOG NI.

3. isi semua yang perlu dalam ni ok.


4. selepas isi semua korang kene verified dengan no telefon anda dahulu macam ni


5.selapas sudah selesai buat blog tu. kat sini la cara yang paling senang iaitu korang kene pilih nama blog korang sendiri, ia dipanggil nama how to make a blog , cara buat blog dan lain-lain haha, jangan marah.


6.

7. ha kat sini korang kene pilih templat yang borang berminat ye. How to create blog hosting .


8.ok sudah siap.

9. so kalau korang nak mula menulis korang boleh tekan NEW POST . ok setakat ini sahaja olahan aku yang suka kelaut ni sebab aku sebenarnya malas nak buat ni tapi aku terpikir kalau buat ni orang baca orang amalkan dapat jugak pahala haha.. selamat mencuba dan sila tinggalkan komen di bawah ok. Bagaimana Cara Buat Blog | How To Create A Blog Hosting by Hakim Mahmud





Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Bagaimana Cara Buat Blog | How To Create A Blog Hosting"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia