Apr 30, 2012

KEPUTUSAN MAKTAB PERGURUAN 2012 | KPLSPM 2012

KEPUTUSAN MAKTAB PERGURUAN 2012 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan dengan anda, informasi berkaitan dengan keputusan maktab perguruan 2012.

gambar ni tersesat..muahahahahaha... kalau ada masa add saya jugak ok  di facebook di sini

Baiklah kembali kepada tajuk asal kita iaitu keputusan temuduga maktab perguruan 2012.Kepada yang ingin membuat demikian sila ke link di bawah ini ok...semuanya saya sudah terangkan di entri di bawah, kepada yang kurang arif tu, tekan je PERKATAAN WARNA MERAH KAT BAWAH..


Lirik Lagu Beri Aku Waktu – Afif ft Aida AF9

Lirik Lagu Beri Aku Waktu  | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, huh saya rasa berterima kasih kepada anda semua yang sudi datang ke blog saya, di sini saya ingin kongsikan sedikit informasi berkaitan dengan lagu baru 2012 di Malaysia. Lagu baru tersebut ialah beri aku waktu nyanyian afif ft aida af9.

Lirik Lagu Beri Aku Waktu – Afif ft Aida AF9

Berikan aku waktu untuk mencintaimu
Yang dulu pernah menyayangimu
Tapi Kini ternyata cintamu telah berubah
Ada yang lain selain diriku

Harusku mengalah
Sedangkan aku masih menyayangimu
Kaulah yang pertama dalam hatiku
Dan mungkin ini yang terakhir

Berikan aku waktu
Untuk mencintaimu
Yang dulu pernah menyayangimu

Tapi Kini ternyata
Cintamu telah berubah
Ada yang lain selain diriku

Harusku mengalah
Sedangkan aku masih menyayangimu
Kaulah yang pertama dalam hidupku
Dan mungkin ini yang terakhir

Ku ingin selalu dekat disisimu
Ku ingin engkau jua menyayangi aku
Walaupun sedetik waktu berlalu
Kekasih engkau tercipta hanya untukmu

SEMAKAN TEMUDUGA MAKTAB PERGURUAN 2012| KPLSPM 2012

SEMAKAN TEMUDUGA MAKTAB PERGURUAN 2012 | KPLSPM 2012 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya pada hari ini, Baiklah di sini saya berbesar hati untuk berkongsi dengan anda sedikit informasi berkaitan dengan KPLSPM 2012.

Kepada pelajar lepasan spm 2011 ingin membuat semakan temuduga maktab perguruan 2012 .


Berikut adalah Entri Berkaitan Dengan KPLSPM 2012 :-


--> Permohonan Maktab Perguruan 2012 (KPLSPM 2012)

-->Semakan Temuduga Maktab Perguruan 2012 | KPLSPM 2012

Apr 29, 2012

Perkahwinan Jejai dan Fasha | Fasha Sandha Kahwin Jejai |fasha nikah jejai

Perkahwinan Jejai dan Fasha | Fasha Sandha Kahwin Jejai | Fasha Nikah Jejai  | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan seorang artis malaysia yang baru sahaja melangsungkan perkahwinannya, artis tersebut adalah Fasha Sanda Nikah.


Ok Di sini saya berbesar hati untuk berkongsi dengan anda Gambar Majlis Perkahwinan Fasha Sanda dan Jejai.Harap korang semua suka la..

BerikuT Adalah gambar perkahwinan fasha sanda dengan jejai.





Gosip Baru Zarina Anjoulie | AKSI LELAKI CIUM ZARINA ANJOULIE

Gosip Baru Zarina Anjoulie  | AKSI LELAKI CIUM ZARINA ANJOULIE | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan dengan anda gosip baru artis malaysia 2012 , hoho .. macam la artis malaysia ni hot sangat ,,heeeeeeee :D .. Sebelum itu saya ingin berterima kasih kepada anda semua kerana sudi datang ke blog saya , antara gosip terbaru artis malaysia adalah berkaitan dengan seorang artis yang seksi ni iaitu ZARINA ANJOULIE. Maaf la jika ada yang tersinggung dengan kata-kata saya ini, saya sebenarnya memang benci dan meluat lihat muka zarina anjoulie ni, sebab dia ni terlalu seksi dan suka mendedahkan dirinya .


Zarina Anjoulie Lavocah bolehlah dinobatkan selaku ratu kontroversi apabila dirinya sekali lagi dipalit kontroversi terbaru ekoran tersebarnya gambar di internet aksi dicium mesra oleh seorang jejaka
Namun,menurutnya,lelaki yang mencium pipi gebunya itu adalah abang tirinya.Kesan tersebarnya gambar panas berikut menyebabkan dia semakin tertekan dan tidak faham mengapa segelintir pihak tegar melemparkan dakwaan tidak rasional sekali gus cuba menjatuhkan dirinya sebagai penggiat seni tanah air
Terdahulu,dirinya juga dilanda beberapa kontroversi antaranya pergaduhan dengan Lutfyah Sheikh Omar atau Lufya yang mendapat liputan media
zarina anjoulie bercium kontroversi aksi lelaki cium zarina anjoulie

Apr 26, 2012

Semakan Kemasukan Tingkatan 6 2012 | Kemasukan Tingkatan 6 2012

Semakan Kemasukan Tingkatan 6 2012 | Assalamualaikum dan salam 1Malaysia buat anda semua yang sudi datang ke blog saya, di sini saya ingin kongsikan sedikit informasi berkaitan dengan kemasukan tingkatan 6 2012 bagi   lepasan spm 2011. Di  bawah ini saya ada sertakan cara untuk membuat semakan kemasukan tingkatan 6.So korang boleh la membuat semakan mulai sekarang jugak cepat...hehe

Berikut adalah cara  membuat semakan tawaran ke tingkatan 6 2012, sekolah bantuan kerajaan kementerian  pelajaran Malaysia (KPM) tahun 2012 boleh di buat di link ini --> http://apps.moe.gov.my/sst6/cheF6_12/ 



KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA (KPM)

Kepada yang berjaya saya ucapkan selamat maju jaya ok,walaupun anda tidak berpeluang menyambung pengajian di Universiti ,tapi tidakkah anda terfikir bahawa bukan semua yang dapat masuk ke FORM 6 2012...huhu so kira korang ni hebat juga la... saya juga diterima untuk masuk ke form 6 2012...KITA SERUPA.

Biodata Profile Nelydia Senrose | Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen

Biodata Profile Nelydia Senrose |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan sedikit informasi berkaitan dengan seorang artis malaysia seksi tapi bukan dia ni la...hehe dia ni tak seksi mana pun just nampak seksa sikit sebab suka pakai baju ketat...hehe tapi dia cun..

Ops..!! lupa nk ucapkan terima kasih kepada korang yang sudi datang ke blog saya ini untuk membaca pasal seorang artis ni iaitu Nelydia Senrose atau nama penuh dia Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen.

Nelydia Senrose Nik Sen

Profil Nelydia Senrose

Nama: Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen

Nama komersial: Nelydia Senrose

Tarikh lahir: 30 Julai 1994

Keluarga: Anak ketiga daripada tujuh beradik

Kacukan: Gadis kacukan Kelantan-Siam

Kerjaya: Pelakon

Akademik: Sekolah Menengah USJ 13, Subang Jaya Lakonan Drama/Telefilem: Spa Q 1 dan 2, Spa Qistina, Sirah Cinta, Datin Wannabe, Biru Cinta Di Laguna, Hati Seorang Perempuan, Khalifah, Anak Aku Artis, Syah Jihan, Pak Suman, Iqra', Ahmad Durrah,Mistik Alam Hitam, Segenggam Api Secangkir Pelangi, Puaka Bunga Tanjung,Friday I’m in Love, Chef Cinta dan banyak lagi.


Apr 25, 2012

Tarikh Keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi Akademik 2012/2013

Tarikh Keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi Akademik 2012/2013 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan informasi berkaitan dengan Keputusan Upu 2012.Bilakah tarikh keputusan permohonan upu kemasukan  sesi akademi 2012/2013 diumumkan?

Tarikh semakan keputusan upu 2012  |  Mesti masa ini para pelajar lepasan spm 2011 tengah sibuk mencari info berkaitan dengan semakan keputusan upu 2012 kan ...??

Ok baiklah,Bagi lepasan SPM, SKM, Matrikulasi, Asasi, STPM dan setarafnya sesi akademik 2012 / 2012, rasanya semua sedia maklum bahawa Permohonan Online untuk Isi Borang UPU telah pun ditutup secara rasminya pada 2 April.


Tidak perlu lagi untuk korang buat sebarang permohonan UPU. Dan bagi sesiapa yang terlepas..rasanya tempoh dari 4 Januari ke 2 April 2012 adalah tempoh yang sangat lama.


hurm mesti korang semua yang lepasan SPM, SKM, Asasi, Matrikulasi, STPM dan setarafnya akan tanya… Bila akan diumumkan Keputusan Permohonan UPU sesi akademik 2012/2013?



Keputusan Permohonan UPU 2012 akan diumumkan tidak lama lagi. Jom lihat pula bilakah tarikh keputusan Permohonan UPU fasa 2 2012 akan diumumkan..?

Tarikh Keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi 2012

1. Bagi calon lepasan SPM untuk kemasukan ke Asasi dan Diploma IPTA/Politeknik Premier, hebahan keputusan pada minggu pertama bulan Mei.
2. Bagi Lepasan STPM/Asasi/Matrikulasi untuk kemasukan ke ijazah, pada minggu kedua bulan Julai.
3. Bagi kemasukan ke Politeknik, Kolej Komuniti dan ILKA ialah pada minggu ke empat bulan Mei.
Jadi aku khususkan untuk lepasan SPM, boleh lah korang tahu keputusan permohonan UPU korang… adakah korang layak untuk masuk atau tak ke program Asasi atau Diploma IPTA/ Politeknik Premier pilihan bidang yang korang nak tu.

Cara dapat tahu keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi 2012

Usah risau, anda akan mendapat surat tawaran terus ke rumah anda.. tanpa perlu bayar sebarang kos penghantaran pos. Jadi, kerja korang untuk dapatkan keputusan kemasukan Sesi akademik 2012 / 2013 hanya lah duduk dalam rumah je.

ok kepada yang berjaya boleh saya ucapkan taniah ...so boleh la  merancang selepas tahu tarikh bila Keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi akademik 2012/2013 bakal diumumkan ye.
Selamat maju jaya selepas Keputusan Permohonan UPU diumumkan.
(saya tidak dapat sedih)haha

Apr 24, 2012

Semak Keputusan Muet Mac 2012 Online SMS

Semak Keputusan Muet Mac 2012 Online SMS ? Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi tentang keputusan muet mac 2012 .Di mana pada 26 April 2012. Anda boleh semak keputusan Muet bagi sesi Mac 2012 secara online dan sms di portal rasmi MPM.
Majlis peperiksaan Malaysia (MPM) di portal rasminya memaklumkan keputusan MUET bagi sesi Mac 2012 akan diumumkan pada 26 April 2012 iaitu pada hari khamis ini.

Keputusan Muet sesi Mac 2012 boleh disemak dengan cara berikut:

  • Melalui sekolah atau institusi masing-masing mulai pukul 10 pagi
  • Menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) dengan menaip MUET RESULT No K.P
Contoh
MUET RESULT 920312028188 hantar kepada 15888

( Sistem aplikasi ini akan diaktifkan pada pukul 12.01 tengahmalam pada 26 Arpril 2012 )
  • Cara online dengan melayari portal rasmi MPM pada pukul 9 pagi
  • Bagi calon persendirian akan menerima keputusan melalui pos

Calon yang tidak berpuas hati dengan keputusan boleh mengambil semula dengan membuat pendaftaran untuk memduduki MUET sesi Julai 2012 secara online ( atas talian ) di laman MPM atau di sini

Kami doakan anda berjaya mendapat keputusan yang anda mahukan. Jangan lupa semak keputusan MUET sesi Mac 2012 secara Online dan SMS di sini.




Semak Keputusan Matrikulasi 2012 Secara Online SMS

Semak Keputusan Matrikulasi 2012 ? Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan keputusan matrikulasi 2012 online sms  sudahpun boleh membuat semakan matrikulasi 2012 25 april 2012...


Pemohon boleh membuat semakan keputusan Matrikulasi 2012 secara online dan SMS bermula Rabu ini.

Pastinya ini adalah hari yang anda nanti-nantikan untuk mengetahui keputusan permohonan masing-masing. Berikut kami kongsikan cara-cara untuk membuat semakan secara online dan SMS.
Matrikulasi 2012

Cara Semakan Melalui SMS:


Taip MOE (jarak) MAT (jarak) No.KP (tanpa sempang) dan hantar kepada 15888


Cara Semakan melalui Talian Online

Melalui laman web Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) di Semakan Tawaran Kolej Matrikulasi.

Tahniah kepada yang berjaya mendapat tempat ke Matrikulasi. Buat yang gagal, anda masih mempunyai peluang melalui UPU. Jangan lupa semak keputusan Matrikulasi 2012 secara online dan SMS di sini.


PRU13 | SELANGOR TIDAK BUBAR DUN SERENTAK JIKA SPR GAGAL BERSIH DAFTAR PEMILIH

PRU13 | SELANGOR TIDAK BUBAR DUN SERENTAK JIKA SPR GAGAL BERSIH DAFTAR PEMILIH | KUALA LUMPUR - Pakatan Rakyat (PR) mencadangkan agar Selangor tidak turut serta dalam Pilihan Raya Umumke-13 (PRU13) serentak bersama Kerajaan Pusat jika Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) gagal membersihkan senarai daftar pemilihyang dipertikaikan pembangkang.


Perkara itu diputuskan pada mesyuarat Majlis Pimpinan PR di sini, petang ini.

Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, jika PRU13 diadakan dalam tempoh singkat ini, Selangor tidak akan turut serta selagi SPR tidak membersihkan senarai daftar pemilih.

Pada 17 November lepas, Abdul Khalid berkata, Dun Selangor tidak akan dibubarkan pada awal tahun ini meskipun kerajaan Persekutuan bertindak membubarkan Parlimen dan hanya bersedia menyertai pilihan raya umum ke-13 jika ia diadakan selepas
Jun 2012.
PRU13 | SELANGOR TIDAK BUBAR DUN SERENTAK JIKA SPR GAGAL BERSIH DAFTAR PEMILIH

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menyatakan kesediaan untuk mengadakan pilihan raya negeri serentak dengan Parlimen bagi menjimatkan peruntukan kewangan dan tenaga kerja.

Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak pula menyerahkan keputusan kepada kepimpinan parti untuk menentukannya.

Ujian MEdSI 2012 | Soalan Ujian MedSI | Koleksi Ujian MedSI 2012

Ujian MEdSI 2012 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan UJIAN MEDSI 2012.Ujian Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI) 2012 dijalankan kepada semua calon yang ingin mengikuti bidang perguruan di bawah Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.


Ujian ini adalah ujian khas kepada calon-calon yang memohon kemasukan ke Program Pendidikan seperti ISMP (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan).

Ujian MEdsi 2012

Ini bermakna Ujian MEdSI ini hanyalah untuk calon-calon yang memohon program pengajian pendidikan di pilihan 1 atau pilihan 2 sahaja ketika mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA secara dalam talian.

Ujian MEdSI adalah untuk mengukur kualiti intrinsik calon guru dari segi Personaliti, Minat Kerjaya, Nilai Integriti dan Kecerdasan Emosi.

Kami kongsikan maklumat yang diperoleh daripada blog pendidikan ini mengenai pengukuran yang digunakan untuk memilih calon guru yang sesuai untuk kemasukan ke program pendidikan di IPTA.

Format Ujian MEdSI


  • Ujian MEdSI mengandungi 300 soalan dan perlu dijawab dalam masa 1 jam 10 minit.

  • Terbahagi kepada 4 bahagian:

    • Personaliti – 110 soalan

    • Minat Kerjaya – 60 soalan

    • Nilai Integriti – 70 soalan

    • Kecerdasan Emosi – 60 soalan

  • Soalan ujian MEdSI berbentuk aneka pilihan.

  • Calon dikehendaki memilih pilihan jawapan yang sesuai dengan diri calon dan tiada jawapan yang betul atau salah.

Semakan Panggilan Ujian MEdSI


  • Semakan panggilan menduduki Ujian MEdSI boleh dibuat melalui laman web Majlis Peperiksaan Malaysia di www.mpm.edu.my atau terus ke portal semakan MEdSI.
  • Semakan boleh dibuat mulai 20 April 2012.

  • Hanya calon yang berjaya akan dipanggil temuduga.

Menduduki Ujian MEdSI


  • Ujian MEdSI akan diadakan pada 28 April 2012.

  • Pusat Ujian MEdSI adalah seperti yang dipilih oleh calon sendiri semasa mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA secara dalam talian dahulu.

  • Calon perlu membawa Slip Menduduki Ujian MEdSI

  • Slip Menduduki Ujian boleh dicetak melalui laman web Majlis Peperiksaan Malaysia
  • Kegagalan membawa Slip Menduduki Ujian boleh menyebabkan calon dihalang daripada menduduki ujian.

  • Tiada bayaran dikenakan untuk menduduki Ujian MEdSI.
  • Ujian MEdSI hanya sah untuk sekali ambilan sahaja.

Temuduga Program Pendidikan

  • Mereka yang berjaya dalam Ujian MEdSI akan dipanggil untuk menghadiri temuduga pula.
  • Panggilan temuduga dijangka boleh disemak pada 19 Mei 2012.

Maklumat

  • Sila rujuk laman web Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) untuk mendapatkan maklumat lanjut.
  • Jika terdapat sebarang pertanyaan sila hubungi MPM di talian 03 6136 9663 atau faks 03 6136 1488 atau e-mel : ppa@mpm.edu.my

Tahniah buat pelajar yang berjaya untuk mengambil Ujian MEdsi 2012..

sumber:forblogger.net


Apr 23, 2012

Berita Pelajar Upsi Jatuh Bangunan

Pelajar Upsi Jatuh Bangunan | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan pelajar upsi yang terjatuh dari bangunan, dan jika korang semua  ingin tahu lebih lanjut informasi berkaitan Fatimah Mina Md Juferi boleh ke SINI

( CARA ) SEMAKAN E-PENYATA GAJI ONLINE | GAJI BARU SSM 2012

SEMAKAN E-PENYATA GAJI ONLINE | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan E PENYATA GAJI 2012 . Ehhhh...!!!!! kejab korang dah tau ke SLIP GAJI BARU SSM  APRIL 2012 telah dikeluarkan? mesti siapa yang sudah tau tu tengah sibuk membuka laman web www.anm.gov.my untuk membuat semakan  penyata gaji bulan  april 2012 secara online.

Hurm rasanya buat masa ini ada yang boleh masuk ke laman www.anm.gov.my untuk membuat semakan gaji april 2012 dan ada juga yang tidak berpeluang untuk masuk sebab terlalu ramai penjawat awam  tengah sibuk ke sana untuk membuat semakan penyata gaji ssm baru 2012 di sana.

Gambar Ikhwan Berpeluk Dengan Wanita

Gambar Ikhwan Berpeluk Dengan Wanita  | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan dengan anda gosip ikhwan yang berpelukan dengan seorang wanita..siapa wanita yang memeluk ikhwan itu??


Berikut adalah photo yang menjadi isu panas pengacara radia Hot.fm ini (boleh tahan pakaian, pose dan lokasi).
Gambar Ikhwan Berpeluk Dengan Wanita

Berkenaan gambar Ikhwan berpeluk dengan gadis atau wanita yang kelihatan berlokasi di sebuah kelab malam diatas, baru ini Ikhwan tampil memberi jawapan secara live kepada umum ketika mengacarakan program galaxy di TV9.

Menurut Ikhwan, gambar dipeluk tersebut diambil ketika di sebuah kelab malam di Johor Bahru yang dikunjnginya bersama rakan-rakan.

“Wanita itu tiada kaitan langsung dengan saya, hanya pengunjung biasa yang memohon bergambar dengan saya, maybe dia seorang peminat.

“Bagi saya pula kurang manis jika permintaan seorang peminat untuk bergambar ditolak. Saya tidak memeluknya, sebaliknya wanita itu yang memeluk saya ketika bergambar, malah tangan saya jelas kedalam saku seluar. Sebenarnya saya terkejut juga. ”



Menurutnya lagi, foto tersebut telahpun menimbulkan reaksi negatif di kalangan peminatnya. Sepatutnya ianya tidak menjadi isu besar kepada peminat seni hiburan tempatan.

 ”Saya terkilan apabila ada beberapa pihak melebih-lebihkan isu ini seakan ingin mengambarkan saya seorang yang begitu sosial.

“Ya memang benar saya pergi ke kelab malam namun saya tahu menjaga kelakuan diri,” tegasnya.

Selaku pengacara Galaksi di TV9 dan penyampai radio di Hot Fm menurut beliau sepanjang 6 tahun berkecimpung dengan dunia seni, inilah kontrevesi pertama beliau yang mana menjadi tanda tanya Gambar Ikhwan Berpeluk di kelab malam.

Gambar Fatimah Mina Md Juferi Pelajar UPSI yang Terjun Bangunan

Gambar Fatimah Mina Md Juferi  |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan dengan anda informasi berkaitan dengan seorang pelajar upsi yang terjun dari bangunan di upsi, pelajar tersebut ialah Fatimah Mina Md Juferi..

arwah Fatimah Mina Md Juferi

Arwah merupakan akhwat yang menuntut di UPSI di semester 4 dalam Kursus Pendidikan Awal Kanak-kanak. Kami doakan arwah Fatimah Mina Md Juferi ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, InsyaAllah.

Apr 22, 2012

KES Pelajar UPSI Maut Terjun Bangunan

PELAJAR UPSI MAUT TERJUN BANGUNAN | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, di sini saya ingin kongsikan sebuah berita sedih untuk para pelajar UNIVERSITI PELAJARAN SULTAN IDRIS di mana salah seorang daripada pelajar mereka telah pun membunuh diri dengan cara terjun dari bangunan...


Pelajar UPSI maut terjun bangunan lima tingkat E-Learning Kampus Universiti!! Seorang pelajar UPSI tahun 3 yang menuntut di Fakulti Pendidikan Awal Kanak-kanak meninggal dunia akibat kecederaan parah yang dialami di kepala dan kaki selepas terjun dari tingkat 4 bangunan E-Learning Kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris.



 



Kejadian yang berlaku pada pukul 5.30 petang itu dipercayai disebabkan oleh tekanan perasaan yang dialami oleh pelajar tersebut. Pelajar yang berumur 23 tahun itu dipercayai mencederakan diri sebelum nekad untuk terjun bangunan kerana terdapat kesan darah di dinding koridor tingkat empat bangunan tersebut. Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap seorang diri  dan berkemungkinan menghadapi tekanan.


Kes pelajar UPSI maut terjun bangunan ini bukanlah kes pertama yang direkodkan, sebelum ini telah banyak kes seumpama ini telah berlaku melibatkan pelajar khususnya pelajar universiti.



SINOPSIS FILEM NGORAT | TRAILER , DOWNLOAD,WATCH ONLINE

SINOPSIS FILEM NGORAT | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, dan saya berterima kasih kepada anda yang sudi datang ke blog saya ini,baiklah di sini saya ingin kongsikan dengan anda filem baru 2012 di malaysia iaitu film ngorat.

Di bawah ini saya ada sertakan sinopsis filem ngorat beserta dengan trailer filem ngorat sekali.Harap korang suka la dengan teknik penulisan saya yang tahap budak PRA ni hehe..


SINOPSIS FILEM NGORAT

Ngorat mengisahkan Ijam, merupakan seorang jejaka yang kurang bernasib baik dalam mencari pasangan sehinggalah dia bertemu dengan Arjuna Cinta yang menjanjikannya boleh bertemu jodoh dalam 30 hari sekiranya Ijam menurut petua-petua yang diberikan. Tapi apabila petua-petua yang diberi tidak menunjukkan hasil, malah membahayakan persahabatan Ijoe dengan teman baiknya, Kira, Ijam harus mencari kekuatan untuk memilih sama ada untuk terus mendengar petua Arjuna Cinta atau persahabatannya dengan Kira akan putus buat selama-lamanya.


Filem Ngorat, adalah filem terbitan Grand Brilliance dan bakal ditayangkan di pawagam pada Julai 2012. Filem Ngorat dibintangi oleh pelakon paling popular 2012, Aaron Aziz dan Erra Fazira, Iedil Putra, Nas-T dan Zain Ruffedge, Dira Abu Zahar, Dynas.



Youtube Filem Ngorat