Nov 30, 2012

Sinopsis Mamak Cupcake | Sam | Siti Saleha

Sinopsis Mamak Cupcake |Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya kongsikan sinopsis filem mamak cupcake.

Filem Mamak Cupcake adalah sebuah filem mengisahkan anak jati Pulau Pinang yang berketurunan Mamak yang dilakonkan oleh  MJ (Shaheizy Sam) yang berdepan dengan konflik di mana minat dan matlamat hidupnya berbeza.

Mamak Cupcake

Di mana MJ atau Shaheizy Sam lebih cenderung kepada pembuatan kek cawan, tapi malangnya minatnya itu telah dihalang kerana bapanya telah mewariskan  perniagaan tradisi keluarganya kepada MJ, dia hampir putusa asa sampai la satu peringkat di mana di berjumpe dengan seorang gadis iaitu Juliana (Siti Saleha) yang  mengembalikan semangatnya itu semula.

Hurm bila difikirkan kembali mengenai masyarakat mamak, mereka pasti teringatkan nasi kandar yang enak itu. Walaubagaimanapun , bolehkah kita bayangkan apabila perniagaan makanan itu tidak diteruskan sebaliknya menjual makanan yang lebih moden seperti kek cawan.

Kalau ada semua ingin tahu, itulah persoalan yang cuba disampaikan di dalam Filem Mamak Cupcake yang telah diketengahkan oleh terbitan  Grand Brilliance Sdn Bhd (GBSB), Mamak Cupcake.

Di mana Filem MAMAK CUPCAKE telah pertaruhkan para pelakon yang berbakat seperti pelakon popular seperti Shaheizy Sam, Siti Saleha, Maria Farida, Azad Jazmin, Natasha Hudson, Acappan, Kathy Fauziah dan Adibah Noor.



Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda, saya akan kongsikan Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013 di sini.

Tujuan saya untuk kongsikan Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013 ini agar Tuan/Puan/Encik dan Cik sebagai rujukan kepada penjawat awam semua .Selain itu, anda semua dapat la merancang aktiviti yang anda ingin lakukan  bersama keluarga tersayang sebab jadual pembayaran gaji bulanan 2013 sudah ada so senang .


Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013

Perhatian : -  

Ingat Pembayaran gaji bulanan 2013 pada Tahun Baru Cina,Hari Gawai,Hari Raya Puasa 2013 dan Deepavali tidak akan dibayar lebih awal ini kerana perayaan tersebut jatuh sebelum 11 haribulan  pada bulan yang berkenaan.

Kepada yang ingin Download Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013 boleh ke sini -> Download


Tarikh Penting Dalam Islam 2013 | Taqwim Hijrah 1434H

Tarikh Penting Dalam Islam 2013 | Taqwim Hijrah 1434H |Assalamualaikum kepada yang beragama islam di sini saya kongsikan Tarikh Penting Dalam Islam 2013 dan Taqwim Hijrah 1434H.

Bagi memudahkan kepada umat islam semua untuk melihat tarikh-tarikh penting dalam islam bagi tahun 2013 sebagai contoh Maulidur Rasul , Israk Mikraj , Hari Raya dan lain-lain hari yang penting dalam islam pada tahun 2013 ini.

Di sini Pihak Jakim telah sediakan satu slide yang menunjukkan Tarikh Penting Dalam Islam 2013 dan  Taqwim Hijrah 1434 H - 1435 H bagi Malaysia : -


Baiklah di bahagian ini pula saya ingin kongsikan Taqwim Hijrah 1434 H - 1435 H dan waktu solat bagi seluruh negeri di Malaysia.


Korang semua boleh download di sini -> TAQWIM HIJRAH 1434 H



Semakan Online PLKN 2013 Penempatan

Semakan Online PLKN 2013 | Semak Penempatan PLKN 2013 Online |Assalamualaikum dan salam sejahtera saya kongsikan semakan online plkn 2013 dan rayuan plkn.

Sistem semakan PLKN 2013 - Status pelatih program latihan khidmat negara PLKN Siri 10 2013 telah dikeluarkan senarai nama plkn 2013.Kepada yang ingin semak plkn 2013  online anda boleh membuat semakan online plkn 2013 dengan melayari website ini www.khidmatnegara.gov.my di sana korang semua iaitu semua peserta boleh membuat semakan online calon plkn 2013 .Tetapi ada lagi satu cara untuk membuat semakan plkn 2013 ini dengan online sms plkn 2013 .


Cara menyemak adalah seperti dibawah ;
LANGKAH – KLIK KE LAMAN RASMI SISTEM SEMAKAN ONLINE PLKN
atau
Anda boleh terus pilih server dibawah untuk terus ke laman semakan online PLKN Sesi 2013 :
Kemudian isikan maklumat sebagaimana contoh dibawah.
- – – – -
Semakan status pemilihan pelatih PLKN Siri 10/2013
Sila masukkan no kad pengenalan anda:
Anda juga boleh menyemak status penempatan dengan menggunakan SMS
Taip: PLKN semak hantar ke 15888
atau telefon 03-40274747
Tahniah pada yang berjaya!
Pada yang tak berjaya tunggu PLKN Sesi 2014 pula!
- – - – - – - – - – - – - – -
Bagi yang mempunyai masalah tidak dapat menyertai PLKN 2013 atau ingin merayu permohonan PLKN 2013, anda bolehlah membuat rayuan melalui borang yang disediakan di Portal Rasmi PLKN.
[Nota : Rayuan PLKN 2013 masih belum dibuka]

PERMOHONAN KE IPTA | POLITEKNIK | ILKA BAGI LEPASAN SPM | ASASI | MATRIKULASI | STPM | STAM | DIPLOMA DAN SETARAF SESI 2013/2014

PERMOHONAN KE IPTA | POLITEKNIK | ILKA BAGI LEPASAN SPM | ASASI | MATRIKULASI | STPM | STAM | DIPLOMA DAN SETARAF SESI 2013/2014.

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya untuk membaca dan mengetahui informasi berkaitan dengan PERMOHONAN KE IPTA | POLITEKNIK | ILKA BAGI LEPASAN SPM | ASASI | MATRIKULASI | STPM | STAM | DIPLOMA DAN SETARAF SESI 2013/2014.


Di sini saya akan kongsikan sedikit informasi mengenai permohonan kemasukan ke IPTA | Politeknik | ILKA Bagi Lepasan SPM. Asasi, Matrikulasi, STPM, STAM, Diploma atau setaraf dengannya bagi Sesi Akademik 2013/2014.

Untuk makluman anda semua, No.Unik ID di BSNbagi Sesi Akademik 2013/2014 akan dibuka pada bulan Januari 2013. Bagi pemohon lepasan Sijil dari Politeknik yang ingin menyambung pengajian ke peringkat Diploma di Politeknik, permohonan hendaklah dibuat terus ke Politeknik. Sila rujuk laman web www.politeknik.edu.my untuk maklumat lanjut.


Untuk maklumat lanjut anda boleh rujuk dibawah :
Bahagian Pengambilan Pelajar,
Jabatan Pengajian Politeknik,
Aras 4, Galeria PjH,
Jalan P4W, Persiaran Perdana,
Presint 4,
62100 Putrajaya.
Telefon: 03-8891 9240/ 9255/ 9256/ 9257/ 9258/ 9259/ 9313
Faks : 03-8891 9319

Keputusan Rayuan Politeknik Sesi Disember 2012 Fasa 2

Keputusan Rayuan Politeknik Sesi Disember 2012 Fasa 2 -Assalamualaikum , saya kongsikan semakan Keputusan Rayuan Politeknik Sesi Disember 2012 Fasa 2.

Kepada pelajar lepasa spm 2011 yang telah membuat rayuan politeknik sesi disember 2012 fasa 2 sudah boleh disemak di laman sesawang www.politeknik.edu.my pada hari khamis tepat jam 5 petang sehingga 10 januari 2013. Rayuan Politeknik Sesi Disember 2012 Fasa 2 akan diproses berdasarkan kekosongan tempat di politeknik.

SEMAK KEPUTUSAN RAYUAN POLITEKNIK SESI DISEMBER 2012 FASA 2 DI SINI .

Perhatian : Jika korang ingin membuat semakan keputusan untuk program lanjutan akan diumumkan nanti pada 20 Disember 2012 , tak lama lagi.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :
Bahagian Pengambilan Pelajar,
Jabatan Pengajian Politeknik,
Aras 4, Galeria PjH,
Jalan P4W, Persiaran Perdana,
Presint 4,
62100 Putrajaya.
Telefon: 03-8891 9240/ 9255/ 9256/ 9257/ 9258/ 9259/ 9313
Faks : 03-8891 9319


Nov 20, 2012

Jam Tangan Platinum Berharga Rm12.6 Juta




Jam tangan antara termahal didunia ini adalah milik seorang penyanyi lagenda, Eric Clapton. Jam tangan platinum ini bakal dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan yang dilakukan di Geneva di Switzerland.
Jam kronograf berjenama Patek Philippe telah diperbuat daripada logam platinum dan akan dilelong oleh firma Christie di pusat lelongan Geneva. Jam tangan platinum Patek Philippe hanya ada 2 sahaja di dunia dan seutas lain kini berada di sebuah muzium yang tidak kenalpasti tempatnya.
Barangan jam tangan platinum rekaan Patek Philippe itu adalah antara 310 jam eksklusif lain dengan harga keseluruhan yang dijangka mencecah £9.9 juta (RM48.1 juta) telah dilelong oleh firma Christie tersebut.
Berita mengenai jualan jam itu telah disiarkan selepas sebuah lukisan karya Gerhard Richter milik Clapton dilelong pada harga £21.3 juta dalam sebuah lelongan di Sotheby di London sekali gus menjadi lelongan termahal di dunia bagi hasil karya seorang pelukis yang masih hidup. Clapton yang cukup popular dengan lagu Wonderful Tonight membeli lukisan terbabit pada harga £2 juta (RM9.7 juta) pada tahun 2001.

Nov 19, 2012

Putera Rayyan Episode 9

Putera Rayyan Episode 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda Sinopsis drama bersiri putera rayyan di slot samarinda tv3.


 saksikan pada 31 Oktober nanti, Putera Rayyan dilakonkan oleh Kamal Adli, Nad Zainal, Miera Liyana, Lufya, Zila Bakarin, Aida Aris, Razali Hussen dan beberapa lagi pelakon.
Drama arahan Murali Abdullah ni mengisahkan  cinta dan konflik kekeluargaan.
Kisah ini diambil dari hikayat Bawang Putih Bawang Merah namun diolah lebih fokus kepada kisah watak utama lelaki iaitu Putera Rayyan.
Sinopsis
Putera Rayyan ( Kamal Adli) menyamar sebagai pekerja di syarikat Datuk Norman. Anak Datuk Norman, Arisa(Nad Zainal) dan Anisa juga bekerja di syarikat itu.
Putera Rayyan terpikat dengan hati budi Arisa yang melayannya dengan baik, jauh berbeza dengan Anisa yang sombong dan mementingkan status.
Baru saja cinta berputik, Datuk Norman meninggal dunia akibat kemalangan yang dirancang isteri keduanya, Nora yang juga ibu Anisa.
Sejak insiden itu, hidup Arisa dirundung malang. Rayyan berjanji mahu menjaga Arisa sebaik mungkin.
Arisa  dan Putera Rayyan  berkahwin juga tetapi kehidupan rumahtangga mereka tidak bahagia seperti yang diharapkan. Hidup mereka suami isteri bergolak disebabkan campurtangan dari pihak mertua dan juga kehadiran orang ketiga, yang mahu memusnahkan hubungan mereka.
Arisa  sering dianiaya oleh saudara tirinya Anisa. Dia didera secara fizikal dan mental hingga jiwanya tertekan, dan selalu menyalahkan dirinya atas kematian kedua ibu bapanya. Anisa sangat kejam tetapi kurang bijak, bertindak kasar serta sanggup berbuat apa saja ke atas Arisa.
Ibu mertuanya Tengku Mariam yg tidak merestui perkahwinan dia dan Rayyan dan mahu menjodohkan Rayyan dengan Tengku Suraya.
Nora pula mengatur rancangan mahu menjodohkan Rayyan dengan Anisa apabila sedar Rayyan adalah keturunan diraja yang kaya raya.
Sampai bila nasib Arisa akan dirundung malang, dapatkah Arisa dan Rayyan bahagia kembali.



Pelakon
Zila Bakarin : Tengku Mariam
Miera Liyana :Anisa
Aida Aris : Nora
Lufya : Tengku Suraya
Razali Hussin: Zul
Cerita ni ala ala hikayat bawang putih bawang merah, tapi dimodenkan, katanya ada banyak babak dera dan pukul, Miera liyana kena bawa watak suka mendera dan pukul2 , watak dia walaupun garang dan kejam tp ada dialog lucu sebab dia bodoh2 alang gitu. Kamal Adli pulak ada juga kena pukul Nad Zainal. Nad Zainal pulak kena jadi gadis lemah asyik kena buli dan menangis saja. Menarik ke tak…
Jangan lupa saksikan Samarinda Putera Rayyan , 23 episod setiap Selasa hingga Rabu 10.30 malam dan Khamis 9.30 malam.



Adam dan Hawa Ep 49

Adam dan hawa episode  49 dan 50 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua..

Kepada yang ingin download adam dan hawa ep 49 dan 50 boleh download di blog saya ini saya akan masukkan link untuk korang semua muat turun adam dan hawa 49 dan 50...

selamat muat turun movie yang terbaik hanya di blog saya dan blog-blog lain hahaha.. jangan marah ekk

Sinopsis filem Adik Manja Returns | Rozita Che Wan

Sinopsis filem Adik Manja Returns |Assalamualaikum dan salam salam sejahtera buat anda semua.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda sinopsis film adik manja returns.di mana antara pelakon yang membarisi filem adik manja returns ialah Rozita Che Wan .

Baiklah saya malas nak membebel lebih-lebih nanti korang cakap aku ni nenek kebayan pulak suka membebel panjang-panjang ni haha... baik la di bawah ini adalah sinopsis ok...baca betul-betul.


Sinopsis Adik Manja Returns

Adik Manja Returns menceritakan tentang kenakalan pelajar-pelajar perempuan di kolej swasta iaitu Kolej  Skill. Pengetua Sofea (Rozita Che Wan) pening kepala memikirkan kenakalan pelajarnya terutamanya Kumpulan Bib yang dianggotai oleh Bib (Faezah Elai), Tam (Jihan Raja Lawak), Mala (Geetha), Mei (Adelin Tsen) & Ayu (Fida) serta Kumpulan Su yang dianggotai oleh Su (Juliana Evans) dan rakan-rakannya. Untuk menangani masalah itu akhirnya pihak kolej menawarkan semula khidmat seorang pensyarah lelaki iaitu Cikgu Azmi (Dharma) supaya dapat mengajar dan menggunakan formulanya bagi menginsafkan semula pelajar nakal tersebut.

 Adakah Cikgu Azmi berjaya membentuk perilaku pelajar nakal itu?


 Filem ini masih sama dengan Adik Manja yang dulu yang mengekalkan aksi komedi ringan.

 Kalau nak tahu kena tunggu filem ini ditayangkan nanti. Adik manja Returns pasti boom. Sekarang zaman orang menyukai sesuatu yang ada kaitan dengan masa lalu. Lagu-lagu lama juga masih boleh popular, jadi tak mustahil filem ini akan mampu menarik perhatian penonton. Dharma pasti ada cara untuk mengembalikan nostalgia dan memastikan peminat sekarang boleh menerima filem tersebut apabila ditayangkan nanti.

Filem ini turut menampilkan Maria Tengku Sabri, Ezlynn, Usup Wilcha, Norlia Ghani, Jegan, Along & Azrul Cham, Kumpulan HMC Phlow dan Kumpulan Rokusteps.

Adik Manja Returns Synopsis

Adik Manja Returns  is the long-awaited sequel to the successful "Adik Manja" directed by Othman Hafsham. The story still revolves around the misbehaviour of the female  in a  institution, which has now been taken over by the daughter of the  headmaster, Pengetua Sofia (Rozita). However, Sofia is unable to control the discipline problems that plague the institution, so she resorts to seeking Azmi (Dharma Harun Al Rashid), something that her late mother advised her to do should she face those problems. Apparently, two rival   known as Shuffle and Hip Hop, which are  by queen bees Bib and Su, respectively, are stirring up trouble among the other students.

Nov 8, 2012

Episode 44 Adam dan Hawa

Video Adam dan Hawa Episode 44 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda yang sudi datang ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda link untuk muat turun adam dan hawa ep 44 .Kepada yang ingin boleh la datang ke blog saya ini ok, harap korang semua gembira dan satu lagi saya lupa nak update entri yang lepas iaitu berkaitan dengan adam dan hawa episode 42 dan 43 kalau tak silap saya la.

Episode tersebut saya lupa nak masukkan link hehe harap maaf ye nanti saya akan masukkan jangan risau ok..sebelum itu korang  BOOKMARK dulu entri blog saya yang ini ok, sebab mudah sikit jika nak download esok ok.

Adam dan hawa episode 44 dan 45 

Nov 6, 2012

Adam dan Hawa Episode 42 dan 43

Adam dan hawa episode 42 dan 43 akan saya kongsikan di sini ok, saya berharap korang semua suka la  hehe..

Hurm saya nak tanya korang semua ni selalu ke masuk dalam blog saya ni? kalau selalu berapa kali da awak masuk dalam blog saya?dan adakah blog saya ini sangat mesra dengan anda semua? maksud saya benda yang anda cari adakah ada dalam blog saya ini? sebab saya keliru mana la tau ada yang tak puas hati dengan blog saya ni dia pown hack mampos la blog ni nanti..

Kepada yang ada pandangan tentang blog ini sila muat turunkan komen anda di ruangan komen di bawah agar saya dapat tahu masalah yang anda hadapi apabila melayari blog saya ini..

Dan kepada yang ingin download adam dan hawa episode 42 dan 43 korang kene tunggu la sebab saya akan masukkan link untuk dowload itu besok harap korang bersabar terima kasih..

Dalam hati ada Taman episode 2

Dalam hati ada taman merupakan sebuah drama bersiri terbaru di  astro ria, yang mengandingkan dua pelakon remaja yang utama di Malaysia dan Indonesia.

Dalam hati ada taman berkisarkan tentang  seorang ibu tunggal(Amy Mastura) yang bersendirian membesarkan anak perempuannya Bella(Elfira) di kota Paris. Dia sanggup lakukan apa sahaja kecuali menjual diri agar anaknya dapat dibesarkan dengan sempurna.
 
Bella bekerja di kedai pastri untuk menyara diri dan ibunya. Di kedai pastri, dia berkenalan dengan Amar( Randy) yang turut sama bekerja di kedai pastri tersebut. Namun Randy sudah pun mempunyai tunang yang seksi iaitu sofea(Hanez Suraya).
 
Bapa Amar(Riezman) sebenarnya cuba menjodohkan anaknya dengan Bella. Pada masa yang sama, dia menyukai ibu Bella.

Anugerah Skrin 2012 (TV3) Download

Anugerah Skrin 2012 Download |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua kerana sudi datang ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda satu rancangan yang diadakan sekali dalam setahun sahaja iaitu Anugerah Skrin 2012.

Anugerah Skrin 2012 itu akan dilansungkan di Pusat Dagangan Dunia  Putra  (PWTC)  Kuala Lumpur, dan antara pengacara yang mengacara majlis tersebut adalah Awal Ashaari dan Neelofa .

Tarikh yang akan dilangsungkan ialah pada 9 November 2012 iaitu malam jumaat ini, dan malam tersebut merupakan ada majlis hari jadi saya huhu meriahnya ekeke .. promote kejab , bajet kan saya ni hohoho jangan marah.

Saluran tv yang bakal menyiarkan Anugerah Skrin 2012 ialah TV3 dan tepat pada pukul 9 malam majlis itu akan dilangsungkan.

KATEGORI-KATEGORI YANG DIPERTANDINGKAN

KATEGORI DRAMA

1. Drama Terbaik
2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama
3. Pelakon Wanita Terbaik Drama
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama – Isma Yusoof – Antara Garisan
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama – Fadzillah Mansor – Sebelum Akhirat
6. Pengarah Terbaik Drama
7. Lakon TV Terbaik – Antara Garisan – Shahrul Ezad Mohameddin
8. Drama Rantaian Terbaik
9. Drama Komedi Terbaik – TV3 Simpang Tiga
10. Videografi Terbaik


KATEGORI FILEM

1. Filem Terbaik
2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem
3. Pelakon Wanita Terbaik Filem
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Aaron Aziz – Evolusi KL Drift 2
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Fazura – Pisau Cukur
6. Pengarah Terbaik Filem – Shamsul Yusof – Evolusi KL Drift 2
7. Lakon Layar Terbaik Filem


KATEGORI PENERBITAN DALAMAN

1. Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik
2. Rancangan Bual Bicara Terbaik
3. Rancangan Hiburan Terbaik
4. Rancangan Muzikal Terbaik
5. Rancangan Realiti Terbaik
6. Laporan Khas/Berita Terbaik

Nov 5, 2012

Sinopsis Filem Istanbul Aku Datang

Filem Istanbul Aku Datang  |Assalamualaikum dan salam sejahtera, di sini saya ingin kongsikan dengan anda sinopsis istanbul aku datang.

Istanbul aku datang diarahkan oleh Bernard  Chauly,dan mula tayangan pada  8 november 2012. Antara pelakon yang membarisi film ini adalah Lisa Surihani,Tomok,Beto Kusyairy dan Aizat Adam.

Manakala di bawah ini saya pula akan kongsikan dengan anda sinopsis istanbul aku datang..

SINOPSIS FILEM ISTANBUL AKU DATANG

Dian adalah seorang gadis yang periang dan manja. Keinginannya cuma satu – untuk berkahwin dengan teman lelakinya, Azad. Masalahnya, Azad kini sedang mengikuti kursus perubatan di Istanbul, dan kursus ini tempohnya enam tahun! Tempoh itu nyata terlalu lama,
 
lalu Dian berazam untuk ke Istanbul dan mendapat lamaran perkahwinan dari Azad, supaya mereka boleh segera berkahwin dan dia boleh tinggal di Istanbul bersama Azad sementara Azad meneruskan pengajiannya. Malang sekali, bila tiba di Istanbul Dian disambut tawar oleh Azad.
 
Azad risau yang kehadiran Dian akan mengganggu konsentrasinya. Dia juga tidak senang yang Dian menumpang di flatnya, yang dikongsi dengan dua orang kawan-kawannya yang lain. Mahu tidak mahu, terpaksalah Dian mencari rumah baru.
 
Namun, ia tidaklah semudah yang disangka. Setelah membayar sewa tiga bulan untuk pangsapuri pilihannya, dia mendapati yang dia telah ditipu – rumah itu sudah pun diduduki, oleh seorang lelaki Melayu bernama Harris! Oleh kerana tuan rumah yang sebenar telah pergi bercuti,
 
terpaksalah mereka tinggal sebumbung buat sementara waktu kerana kedua-duanya berkeras bahawa mereka masing-masing berhak tinggal di situ. Perang dingin pun bermula antara mereka, kerana masing-masing merasakan yang teman serumahnya begitu menjengkelkan!

Pada masa yang sama, Dian terpaksa merahsiakan situasinya dari Azad, yang pastinya akan mengamuk jika dia mendapat tahu yang Dian tinggal serumah dengan seorang lelaki! Bagaimanakah kesudahan perang antara dua teman serumah ini? Dan berjayakah Dian kembali ke Kuala Lumpur dengan cincin pertunangan dari Azad?
Perhatian kepada yang ingin download istanbul aku datang nanti saya akan masukkan link download dalam entri ini ok agar korang semua boleh download dengan tenang hehe...

Manakala saya ada ayat jiwang yang ingin dikongsikan dengan korang , hehe harap korang suka la...

|
|
\ | /
|


‎::Cinta yang suci dapat dilihat dari pengorbanan seseorang,bukan dari hadiah atau pemberian semata-mata::
Jika suka Tolong like Fanpages saya ok--> Hakim Mahmud 

Nov 4, 2012

Cara Pasang Sitemap Pada Blogspot

Cara Pasang Sitemap Pada Blogspot |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua di sini saya ingin kongsikan teknik seo blogspot.

Mungkin ramai di antara blogger  terlepas pandang dalam hal ini kerana mereka lebih mementingkan coding seo dari  benda ini, benda yang saya ingin kongsikan ini adalah bermanfaat kepada para blogger yang ingin jadikan blognya mesra seo agar cepat di index oleh google.

Korang tau tak apa itu Site Map ? Sitemap adalah halaman atau page yang perlu ada pada sesebuah blog.Tips dan tutorialmengenai cara memasang sitemap ini adalah khas untuk pengguna blogspot.Untuk pengguna wordpress kebanyakan sudah sedia maklum mengenai sitemap dan cara memasangnya.


APAKAH ITU SITEMAP?

Sitemap adalah page atau halaman pada blog yang akan menunjukkan struktur yang ada pada blog kita yang mana akan memudahkan laluan search engine atau enjin carian untuk crawl atau melawat page sesebuah blog.Disamping ianya berguna untuk meningkatkan SEO sesebuah blog,sitemap juga membantu dan memudahkan pembaca untuk merujuk atau mencari sesuatu maklumat di blog kita.Kebiasaannya page ini akan diletakkan dibahagian menubar seperti yang boleh dilihat pada menubar pada blog ini.(atas sebelah kanan)

CARA MEMASANG SITEMAP PADA BLOG.

Dalam banyak2 script yang aku dah cuba,Script yang direka oleh AbuFarhan ini adalah yang terbaik untuk pengguna blogspot setakat ini.
Langkah-langkah
  • Copy code di bawah ini.
    <script style="text/javascript" src="http://www.abu-farhan.com/script/daftarisiblogger/blogtoc-min.js"></script>
    <script src="http://www.abufarhan.co.cc/feeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>
    

  • Buat satu post atau entri baru dalam mode HTML. 
  • Pastekan code yang dicopy tadi dalam post baru tersebut.
  • Namakan post itu sitemap,peta halaman atau apa2 sahaja yang korang berkenan.
  • Tukarkan tulisan berwarna hijau dengan URL blog korang.Klik priview untuk melihat hasilnya.Publishkan saja post sekiranya tiada sebarang masalah.

Note:

Settingkan tarikh post untuk sitemap sebelum atau di awal2 entri pertama yang korang tulis di blog korang.Letakkannya di bawah kategori atau label yang korang boleh namakan sitemap.Jangan campur dengan label2 atau kategori lain.

Tips berkenaan sitemap ini akan lebih menarik dan memberi kesan pada SEO sekiranya korang memasang breadcrumb pada blog.

sumber : http://neodmarco.blogspot.com/2010/06/cara-pasang-sitemap-pada-blogspot-seo.html

Adam dan Hawa Episode 42

Adam dan Hawa Episode 42 |Assalamualaikum dan salaim sejahtera buat anda semua yang datang ke blog saya ini.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda episode 42 drama bersiri adam dan hawa yang bakal ditayangkan pada malam esok.

Kepada anda yang ingin mengumpulkan koleksi episode adam dan hawa korang semua boleh datang ke blog saya untuk muat turun ke dalam laptop atau pc anda ok.saya harap anda gembira la hehe...

Tapi buat pengetahuan anda semua malam ini saya tidak berpeluang untuk upload link untuk download episode video youtube adam dan hawa episod 42 kerana link untuk diupload masih tiada harap bersabar ok kawan-kawan semua..

Adam dan Hawa Episod 42

Budak Pailang Full Movie

Download Budak Pailang Full Movie |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua, terima kasih kerana berkunjung ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda semua sinopsis filem budak pailang di mana budak pailang telahpun di tayangkan di pawagam pada 1 november 2012 yang lepas.Pengarah yang mengarah filem budak pailang adalah Hashim Rejab , manakala penerbitnya  Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.

Filem Budak Pailang bergenre Aksi dan antara pelakon yang membarisi budak pailang adalah  Aeril Zafrel, Niezam Zaidi dan Wawa Zainal.



SINOPSIS BUDAK PAILANG

Budak Pailang, sebuah filem remaja aksi yang memaparkan realiti kehidupan budak budak Pailang. Perkataan PAILANG di sini membawa kepada cerita BADRUL (Aeril Zafrel) yang merupakan seorang samseng, jahat, dan suka membuli. 

Mangsa yang paling mereka suka kenakan adalah RODI (Nizam) yang nerdy dan lemah. Namun, Rodi yang sudah tidak tahan dibuli telah mengupah geng Budak Nakal untuk memukul Badrul dan kawan kawannya. Geng Budak Nakal terserempak dengan Badrul yang sedang mengorat SHE (Wawa Zainal) dan mula membelasah Badrul. Badrul cedera teruk kerana cuba melindungi She. 

Bermula daripada kejadian tersebut, She dan Badrul mula menjalinkan hubungan cinta. Dirumah, Badrul lebih bersikap mendiamkan diri dan membiarkan apa sahaja yang dibebelkan oleh maknya, ESAH tanpa sebarang reaksi. Dek kerana sudah tidak tahan hidup dalam kemiskinan, Badrul mula melibatkan diri dalam dunia dadah dan menjadi anak buah kepada ALEX (Zul Handy Black), seorang pengedar dadah yang terkenal. 

Kehidupan Badrul berubah menjadi senang lenang dan kaya. Sehinggalah Badrul kematian seseorang yang sangat disayanginya. Badrul mula sedar diri dan mahu berubah namun banyak halangan yang menghalangnya. 

Siapakah yang terkorban? Dapatkah Badrul berubah meninggalkan hidupnya yang pailang dahulu?

Link download budak pailan akan saya masukkan , harap bersabar.

Filem Ngorat Full Movie Download

Download Ngorat Full Movie |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda sinopsis filem ngorat, harap korang baca la sinopsis ini baru la download hehe, ni tak download dulu then kalau jalan cerita tak syok duk komen ni la komen tu la, baca sinopsis dulu baru tau sedap ke tak cerita ini hehe.. sorry membebel sebentar...


Filem Ngorat ini bakal ditayangkan pada 4 november 2012 iaitu hari ini la huhu dan antara pelakon yang membarisi film ngorat ini ialah Aaron Aziz dan Erra Fazira, Iedil Putra, Nas-T dan Zain Ruffedge, Dira Abu Zahar, Dynas.


SINOPSIS FILEM NGORAT 

Ijam merupakan seorang jejaka solo yang kurang bernasib baik dalam mencari pasangan sehinggalah dia bertemu dengan seorang guru cinta yang menjanjikannya boleh bertemu jodoh dalam 30 hari sekiranya Ijam menurut petua-petua yang diberikannya.


 
 
Tapi apabila petua-petua yang diberi tidak menunjukkan hasil, malah membahayakan persahabatan Ijoe dengan teman baiknya, Kira, Ijam harus mencari kekuatan untuk memilih samada untuk terus mendengar petua si guru cinta atau persahabatannya dengan Kira akan putus buat selamanya.



DOWNLOAD NGORAT
RAPIDSHARE = PART1,  -  PART2,
HULKSHARE = PART1,  -  PART2,

Dalam Hati Ada Taman Episode 1

Dalam Hati Ada Taman Episode 1 |Assalamualaikumdan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda drama bersiri terbaru pada bulan ini huhu mesti korang tak tau kan sebab terlalu banyak drama bersiri dan telemovie baru pada bulan November 2012 ini.

Drama yang saya maksudkan ialah drama bersiri dalam hati ada taman.Drama ini telah mula disiarkan pada 29 november 2012 yang lepas dan drama ini akan disiarkan pada pukul 9.30 malam  setiap hari isnin di astro ria.

Antara pelakon yang membarisi drama bersiri dalam hati ada taman ialah Elfira Loy, Randy Pangalila, Hanez Suraya, Amar Asyraf, Amy Mastura, Liza Abdullah, Rizman, Didie Alias, Sharifah Sakina, Sharifah Shahora, Faizal Hussein, Bambi Ratno.

Di bawah ini pula saya ingin berkongsi dengan anda sinopsis dalam hati ada taman ( astro ria ).



SINOPSIS DALAM HATI ADA TAMAN (ASTRO RIA)

Mengisahkan seorang ibu tunggal(Amy Mastura) yang bersendirian membesarkan anak perempuannya Bella(Elfira) di kota Paris. Dia sanggup lakukan apa sahaja kecuali menjual diri agar anaknya dapat dibesarkan dengan sempurna.
 
Bella bekerja di kedai pastri untuk menyara diri dan ibunya. Di kedai pastri, dia berkenalan dengan Amar( Randy) yang turut sama bekerja di kedai pastri tersebut. Namun Randy sudah pun mempunyai tunang yang seksi iaitu sofea(Hanez Suraya).
 
Bapa Amar(Riezman) sebenarnya cuba menjodohkan anaknya dengan Bella. Pada masa yang sama, dia menyukai ibu Bella.

DOWNLOAD DALAM HATI ADA TAMAN (ASTRO RIA)

Dalam Hati Ada Taman Episod 01 = RAPIDSHARE  -  HULKSHARE
Dalam Hati Ada Taman Episod 02 =  
Dalam Hati Ada Taman Episod 03 = 
Dalam Hati Ada Taman Episod 04 = 
Dalam Hati Ada Taman Episod 05 =  
Dalam Hati Ada Taman Episod 06 =
Dalam Hati Ada Taman Episod 07 = 
Dalam Hati Ada Taman Episod 08 =  
Dalam Hati Ada Taman Episod 09 =
Dalam Hati Ada Taman Episod 10 = 
Dalam Hati Ada Taman Episod 11 =  
Dalam Hati Ada Taman Episod 12 =
 Dalam Hati Ada Taman Episod 13 = 
Kredit: : ddmf






Boboi Boy Musim 2 Episode 6

Boboi Boy Musim 2 Episode 6 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semu ayng sudi datang ke blog saya.



Di sini saya ingin berkongsi dengan anda episode  baru boboi boy season 2  episod 6 , harap korang semua gembira la, hehe dan satu lagi saya ingin mintak maaf kepada penggemar siri kartun boboi boy yang pernah masuk ke blog saya untuk dowload boboi boy musim ke 1 dan 2 ...

Sebab dulu saya jahil sikit , kerana tamakkan duit semua benda saya lakukan harap korang semua maafkan saya ok... dan semoga korang semua bergembira la, kat bawah ini saya akan berkongsi dengan anda boboi boy musim ke 2 episode 6 . Selamat Mendownload .

Download Boboi Boy Season 2 Episode 6 [Download HERE]

kepada yang ingin download boboi boy musim 2 episode yang lepas-lepas boleh la ke link di bawah ini ok..

Semakan Keputusan SPM 2012 / 2013 Online

Semak Keputusan SPM 2012 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya ini.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda semua informasi dengan keputusan spm 2012 .Debaran semakin kencang kerana tarikh yang ditunggu-tunggu untuk mengetahui keputusan tak lama lagi.

Menurut info yang saya peroleh, dari laman web Kementerian Pelajaran Malaysia, pelajar lepasan SPM boleh buat Semakan Keputusan SPM 2012 secara online (Sijil Pelajaran Malaysia) bermula pada 22 Mac 2012 selepas pukul 12 tengah hari di sekolah masing-masing.

Perhatian , kepada pelajar lepasan spm 2012 juga boleh menggunakan perkhidmatan yang di sediakan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu membuat semakan keputusan spm 2012 secara online sms.

Tapi ramai yang bertanya kepada saya Cara membuat semakan keputusan spm 2012 secara online sms bagaimana ? saya jawap senang sahaja bukannya susah, tapi saya ingin beri sedikit panduan la sebelum pukul 12 tengah hari tu korang semua siap sedia nak hantar mecej tu jangan pula baru nak taip sebab ramai yang semak keputusan spm 2012 secara online sms sebab mereka rasa takut untuk mengambil keputusan spm 2012 di sekolah.



Kepada pelajar lepasan spm 2012 , anda boleh buat rujukan pada gambar di atas atau bagi pelajar lepasan SPM yang ingin buat semakan keputusan SPM secara SMS, sila ikut langkah-langkah di bawah:

SPM Result [No.Kad Pengenalan] dan hantar ke 15888
Contoh:
1). SPM Result 911101-04-1111
2). Hantar ke nombor 15888
Bagi pelajar yang ingin menggunakan kemudahan internet untuk membuat semakan keputusan SPM Online, sila lawati laman web Kementerian Pelajaran Malaysia.

Nov 3, 2012

Gambar Majlis Nikah Diana Danielle Dan Farid Kamil

Gambar Majlis Nikah Diana Danielle Dan Farid Kamil | Assalamualaikum, di sini saya kongsikan gambar perkahwinan Diana Danilelle dengan Farid Kamil.


gambar nikah diana danielle

Sebentar tadi bertempat di Hotel Flamingo Ampang, majlis pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle telah berlangsung. Mereka berdua kini sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz sahaja.

Pengantin lelaki telah membawa 5 dulang hantaran dan dibalas oleh 7 dulang oleh pengantin perempuan. 

Hantaran adalah sebanyak RM10,000. Kedua-dua pengantin nampak sama cantik dan sama padan dengan persalinan pengantin serba putih.

ss
ss
dd
ss
ss
ss
ss

Nov 2, 2012

Sinopsis dan Download Aku Terima Nikahnya Full Movie

Sinopsis Aku Terima Nikahnya | Aku Terima Nikahnya Full Movie | Download Aku Terima Nikahnya .

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya pada hari ini, di sini saya ingin berterima kasih kepada anda kerana menyokong seni perfileman ni negara kita ini walaupun ketandusan artis-artis yang berbakat besar seperti Rosham Noor.

Baiklah di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk berkongsi dengan rakan - rakan semua tentang sebuah filem terbaru bulan november ini iaitu filem aku terima nikahnya.

Saya ingin berkongsi dengan anda Sinopsis Film Aku Terima Nikahnya .



AKU TERIMA NIKAHNYA
Pengarah : Eyra Rahman
Syarikat Penerbit : Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
Kategori : Filem Cereka
Genre : Cinta
Klasifikasi : U - Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 11 Oktober 2012
Durasi : 87 min
Pelakon: Nora Danish,Adi Putra, Alex Yanz, Kamal Faridz, Datuk Ahmad Tarmimi Siregar, Dian P Ramlee dan Azizah Mahzan

 

SINOPSIS AKU TERIMA NIKAHNYA

Aku Terima Nikahnya mengisahkan perjalanan cinta tragis antara Johan dan Arlisa. Selepas diijabkabulkan, mereka menjalani kehidupan yang begitu bahagia kerana masing-masing dipertemukan atas dasar cinta yang mendalam. Namun ajal maut, jodoh dan takdir itu di tangan Tuhan apabila pasangan romantis ini dilanda dugaan terbesar dalam hidup mereka.

Johan terbabit dalam kemalangan hingga menyebabkannya mengalami Selective Amnesia (lupa ingatan) selepas kepalanya terhantuk kuat. Apabila sedar daripada koma, Johan hanya ingat kisah hidupnya hingga tarikh sambutan majlis hari jadinya yang ke-31 yang ketika itu dia belum lagi bertemu isterinya, Arlisa.

Kesannya, Johan tidak mengenali Arlisa dan bermulalah konflik antara mereka. Bayangkan, Johan tidak mampu menerima Arlisa walaupun isterinya berusaha memulihkan ingatannya dengan pelbagai cara termasuk membawanya ke tempat yang pernah mereka pergi bersama, lokasi perkahwinan dan tempat pertama kali mereka bertemu.

Lama berusaha, Johan masih kekal sama, mengetepikannya dan mula tertarik kepada sahabat baik Arlisa sendiri, Suriya lakonan Mon Ryanti. Arlisa mula berputus asa dan mengambil keputusan untuk melepaskan dirinya.

Namun kuasa Tuhan tiada siapa dapat menduga, kemelut yang melanda tidak berpanjangan dan doa Arlisa akhirnya terjawab.