BREAKING NEWS

Info Artis

Advertisement

?max-results="+numposts5+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=recentarticles8\"><\/script>");

Category 7

Nov 4, 2012

Semakan Keputusan SPM 2012 / 2013 Online

Semak Keputusan SPM 2012 | Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya ini.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda semua informasi dengan keputusan spm 2012 .Debaran semakin kencang kerana tarikh yang ditunggu-tunggu untuk mengetahui keputusan tak lama lagi.

Menurut info yang saya peroleh, dari laman web Kementerian Pelajaran Malaysia, pelajar lepasan SPM boleh buat Semakan Keputusan SPM 2012 secara online (Sijil Pelajaran Malaysia) bermula pada 22 Mac 2012 selepas pukul 12 tengah hari di sekolah masing-masing.

Perhatian , kepada pelajar lepasan spm 2012 juga boleh menggunakan perkhidmatan yang di sediakan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu membuat semakan keputusan spm 2012 secara online sms.

Tapi ramai yang bertanya kepada saya Cara membuat semakan keputusan spm 2012 secara online sms bagaimana ? saya jawap senang sahaja bukannya susah, tapi saya ingin beri sedikit panduan la sebelum pukul 12 tengah hari tu korang semua siap sedia nak hantar mecej tu jangan pula baru nak taip sebab ramai yang semak keputusan spm 2012 secara online sms sebab mereka rasa takut untuk mengambil keputusan spm 2012 di sekolah.



Kepada pelajar lepasan spm 2012 , anda boleh buat rujukan pada gambar di atas atau bagi pelajar lepasan SPM yang ingin buat semakan keputusan SPM secara SMS, sila ikut langkah-langkah di bawah:

SPM Result [No.Kad Pengenalan] dan hantar ke 15888
Contoh:
1). SPM Result 911101-04-1111
2). Hantar ke nombor 15888
Bagi pelajar yang ingin menggunakan kemudahan internet untuk membuat semakan keputusan SPM Online, sila lawati laman web Kementerian Pelajaran Malaysia.

8 comments :

  1. great info, thanks

    ReplyDelete
  2. great info, thanks

    ReplyDelete
  3. wait ! em awk kate 22 mac tu trikh semakan online kan ? tarikh untuk semak kat sekola pn same ke ?

    ReplyDelete
  4. kalau berminat nak belajar di KYPJ atau di MICOST boleh email saya untuk keterangan lanjut.. profoundknowledge@rocketmail.com
    kursus kemahiran pun ada antaranya Automotif, Kimpalan, Elektrik dan Juruestetik (make-up). Kursus kemahiran ni ambik masa 6 bulan untuk tahap 1 siap ada elaun sara hidup… Terima Kasih!

    ReplyDelete
  5. boleh ke buat semakan sekarang?? i mean sebelum 22hb ..??

    ReplyDelete
  6. how about if i forgot my angka giliran?? how to check?? anybody can give me a help?? please...

    ReplyDelete
  7. kalau xingat angka giliran, guna application check markah kokurikulum. Masukkan ic, dia akan naik angka giliran :) Harap membantu.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013 Luqman Hakim
Share on Blogger Template Free Download. Powered byBlogger