Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Carta Ranking universiti terbaik di Malaysia 2011.wa caya sama lu

hihi assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda ok.Malam ini luq ingin berkongsi dengan anda tentang ranking universiti terbaik di Malaysia.hurm,korang rasa universiti manakan yang terbaik di malaysia 2011 ini?


Universiti Sains Malaysia (USM) menjadi universiti terbaik di Malaysia berdasarkan ranking semasa secara keseluruhan dengan menduduki ranking pertama daripada 65 buah universiti yang tersenarai. Secara keseluruhan, USM menduduki tangga ke-629 dalam ranking dunia. Ranking ke-2 di Malaysia ialah Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan berkedudukan ke-694 secara keseluruhan. Tempat ke-3 di Malaysia ialah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan ranking ke-731 secara keseluruhan.
Pemilihan ranking universiti ini adalah merangkumi beberapa aspek penting seperti jumlah penyelidikan yang berjaya dihasilkan oleh sesebuah universiti itu dan beberapa faktor lain. Berikut adalah senarai ranking 65 universiti di Malaysia termasuk ranking setiap universiti secara keseluruhan:
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Carta Ranking universiti terbaik di Malaysia 2011.wa caya sama lu"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia