Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

SEMAKAN NAMA PESERTA PLKN 2012- |ONLINE | SMS| (list check)

Perhatian kepada mereka yang lahir pada tahun 1994, Semakan Nama bagiPeserta PLKN tahun 2012 secara Online dan SMS boleh disemak bermula pada hari esok. Diharapan kepada semua yang berkenaan dapat menyemak nama korang. Jika bertuah, korang akan terpilih la nanti. Cara untuk membuat semakan boleh lihat di bawah.
Sebelum tu, baca dahulu info ni..

CYBERJAYA: Mulai esok, 11 Julai 2011 mereka yang lahir pada tahun 1994 boleh membuat semakan untuk mengetahui sama ada mereka terpilih untuk mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi tahun depan.

Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, berkata seramai 140,000 peserta terpilih untuk mengikuti kursus itu tahun depan, iaitu 27 peratus daripada keseluruhan 515,697 yang lahir pada tahun tersebut.

“Bagaimanapun semakan ini hanya untuk mengetahui mereka yang terpilih sahaja supaya mereka dapat membuat persediaan awal, manakala penempatan kem dan siri kumpulan boleh disemak mulai Disember nanti,

Cara semakan secara online

Cara semakan secara SMS

PLKN<jarak>SEMAK<jarak> NO. KAD PENGENALAN hantar ke 15888
jika takut , tolong jangan tak klik?


Harap- harap maklumat yang diberikan ni dapat la bantu kepada sape- sape yang ingin buat semakan.. 

Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "SEMAKAN NAMA PESERTA PLKN 2012- |ONLINE | SMS| (list check)"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia