Jan 2, 2014

Semakan Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik (SMT) 2014

Semakan Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik (SMT) 2014 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya, di sini saya ingin berkongsi kepada korang semua yang baru lepas dapat keputusan pmr 2013 . Jika korang semua ada buat permohonan untuk masuk ke kolej vokasional dan sekolah menengah teknik (SMT) 2014 korang boleh buat semakan Semakan Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2014 di -> SILA BACA DI BAWAH LA OI..

Bagi pelajar yang telah membuat permohonan untuk melanjutkan pelajaran ke Tingkatan 4 di Sekolah Menengah Teknik (SMT) atau Kolej Vokasional (KV) bagi sesi pengambilan tahun 2014 tapi untuk pengambilan pada tahun 2015 mungkin agak berlainan sedikit kerana Menteri Pelajaran sudah ubah PMR jadi apa ntah lupa plak nama dia.. tapi korang tak payah nak fikir sangat , korang   boleh membuat semakan status permohonan anda secara dalam talian (online) .

SEMAKAN KEPUTUSAN KOLEJ VOKASIONAL DAN SEKOLAH TEKNIK 2014Bagaimana pun, tarikh untuk membuat Semakan Tawaran Kemasukan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik Tahun 2014 itu belum diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melalui portal rasmi mereka.

Tetapi jika merujuk kepada tarikh pengumuman semakan keputusan berkenaan bagi kemasukan tahun sebelumnya. Saya  menjangkakan  di mana tarikh untuk semakan status permohonan untuk tahun 2014 adalah sekitar minggu kedua ataupun ketiga di bulan Januari 2014.

Para Pemohon dinasihatkan untuk  bersabar menantikan tarikh untuk membuat semakan status permohonan tersebut. Senantiasalah melayari portal rasmi KPM di capaian url http://www.moe.gov.my bagi mendapatkan maklumat berkenaan.


EmoticonEmoticon