Luqman Hakim

Berkongsi Info berkaitan dengan Isu Semasa,Sukan, Senarai Gadget Baru, Lagu Baru 2017, Gosip Artis Malaysia, Doa dan Ayat Ruqyah.

Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Pesawat MAS MH370

Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Pesawat MAS MH370 |Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua yang sudi datang ke blog saya. Saya akan kongsikan informasi tentang Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Pesawat MAS MH370 . Berita tentang Raja Bomoh Pesawat MAS MH370 sudah tersebar luas di Dalam Negara dan Luar Negara .

Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Sedunia penjejak pesawat MH370 yang hilang.Saya kongsikan biodata dirinya di sini. Nama Ibrahim Mat Zin kini semakin melonjak naik apabila individu tersebut mendakwa dirinya sebagai raja bomoh dan tiba di KLIA dalam usaha menjejaki pesawat MH370 menggunakan upacara ritual dan salah dalam akidah Islam. Namun tindakannya mengadakan upacara seperti itu adalah bertentangan dengan ajaran agama islam dan menerima pelbagai pandangan negative orang rakyat Malaysia serta di mata Dunia.Biodata Raja Bomoh Pesawat MH370

Nama Penuh: Ibrahim Mat Zin

Umur: 80 Tahun

Warganegara: Malaysia

Gelaran: Datok Mahaguru Ibrahim Mat Zin/ Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP

Pengalaman Bomoh: 50 Tahun

Pekerjaan: Bomoh/ Dukun dan Pengasas Persatuan Seni Silat Gayong Ghaib (PSSGGM)

Kejayaan Kareer Bomoh:  Kes tragedi Highland Tower serta membatalkan ilmu hitam Mona Fendy agar hakim dapat menjalankan tugas di Mahkamah Temerloh, Pahang.

Fatwa JAKIM: Pihak JAKIM mengesahkan segala perbuatan ritual Ibrahim Mat Zin adalah syirik dan khurafat. Jika dilihat dari sudut alat-alat yang digunakan beliau pula menggambarkan bahawa bahawa Raja Bomoh ini menggunakan unsur khurafat dan tahyul yang ditolak dalam Islam. 

Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Pesawat MAS MH370"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 Luqman Hakim - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia